“Hatay’ı En Üst Çıtaya Çıkartacağız”

0
49

lütfü savaş14Başkan Savaş Gündemi Değerlendirdi

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Mazman Medya bünyesinde bulunan, Show Grup Radyolarında, Gazeteci Mithat Öztürk’ün hazırlayıp sunduğu Günışığı Gündem Radyo Programı’nın konuğu oldu. Başkan Savaş programda merak edilen birçok konu hakkında açıklamalarda bulundu.

Konuşmasına, Soma’daki maden faciasına değinerek başlayan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, ülkede insanların kolay yetişmediğini, hayatını kaybeden insanların arkasında en az 700 acılı insan olduğunun altını çizerek; “Bu olayla birlikte insanlar hem umutlarını hem de mutluluklarını kaybetti. Umutların yeşermesi ve morallerin düzelmesi adına inşallah tez vakitte gerekenler yapılır” diye konuştu. Hatay’da yapacakları ilk icraatın, Hatay’daki gergin ortamı ortadan kaldırmak olduğuna vurgu yapan Başkan Savaş; “Bizler Türkiye’de daha mutlu bir hayat istiyoruz, Hatay’da da öyle. Amacımız son 3.5 yıldaki gergin ortamı azaltmak, mutlu bir yapı oluşturmak. Burada kardeşlerimize büyük görevler düşüyor, kol kola verip bu sıkıntıların üstesinden gelmeliyiz” dedi.

“Hatay Halkının Kaderiyle Oynatmayız”

Personel atamalarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, atamaların devam ettiğini, atamaları ince eleyip sık dokuduktan sonra gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs Ayı 2014 olağan toplantısındaki AKP grubunun 25 dönümlük arsa önergesine değinen Başkan Savaş, AKP grubunun işi aceleye getirmek istediğini söyledi. Teklifi mecliste oylatmadığını hatırlatan Başkan Savaş; “Böyle bir şeyde hukuksuzluk olduğu için geçerliliği yoktur. Bu konuda ısrarcı olunmasına rağmen İdare mahkemesine gidebileceklerini hatırlattım” diye konuştu.

Hatay Büyükşehir Meclisi’nin çalışma şekline dikkat çeken Başkan Savaş, mecliste birlikten ve bütünlükten yana kararlar almalarının gerektiğini belirterek; “Hatay halkının kaderiyle oynanacak işlere karşı insanlarız. Hatay’ın dokusuna uygun bir şekilde çalışmalıyız. Gelin hep birlikte Hatay’a canlılık katıp el ele hizmet edelim” dedi.

Hatay’da her bir bölgenin hizmete ihtiyacı olduğunu vurgulayan Başkan Savaş; “Hatay’da huzur gerekiyorsa bu da meclisten geçer. Mecliste hizmetleri birlikte yapalım, geleceği birlikte inşa edelim” ifadeleriyle sağduyu çağrısında bulundu.

Geleceğimizi Belirleme Adına Toplantılar Yapıyoruz

Geçen Haftadan itibaren ziyaretlerine başladıklarını ifade eden Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş; “Hatay Büyükşehir’i kurmak için ilçelerimizi geziyoruz. Geleceğimizi belirlemek ve hizmetlerimizi iyi bir şekilde yapmak için toplantılarımızı yapmaya devam edeceğiz. Çoğu ilçe belediyelerinin de bize destek olacağı kanaatindeyim” dedi.

Hizmetlerin yerinden takip edilebilmesi ve yürütülmesi için Lojistik ve Danışma merkezleri kuracaklarını belirten Başkan Savaş; “Bu konuda çalışmalar devam ediyor. 18 noktada bunların hazırlığını yapıyoruz. İlçe belediyeleri ile de görüşüyoruz” dedi.

Su Sorunu İçin 50 Kuyu

HATSU Genel Müdürlüğü’nün kurulmasının hemen ardından içme suyu bazında 27 ayrı noktada bir çok sıkıntı var olduğunu, bu sorunları gidermek için ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden Başkan Savaş; “Bir çok ilçenin su sorununu gidermek amacıyla 50 adet kuyu ihalesine yakın zamanda çıkılacak” şeklinde konuştu.

Savaş ayrıca, bu sorunları giderirken hiçbir siyasi beklenti içinde olmayacaklarını ifade ederek, hizmette bölgesel ve siyasal ayrımcılığa karşı olduklarının altını çizdi.

Asi nehrindeki su seviyesinin diplere inişini değerlendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Doç Dr. Lütfü Savaş; “Kurak geçen kışın ardından Asi Nehri’ndeki su seviyesi oldukça azaldı. Bundan sonra yaz aylarında bu tür sıkıntıları yaşamamak için kanalizasyondan arıttığımız suları Asi’ye vereceğiz. Yukarıdan gelen kanalizasyon suları bertaraf edilemediği için aynı sorunlarla karşı karşıya kalıyoruz. Bu sorunları hazırlayacağımız arıtma tesisleri projeleri ile kısa zamanda gidereceğiz” dedi.

Uluslar arası arenada sınırları aşan sularda belli bir debide su bırakılması gerektiğine vurgu yapan Başkan Savaş; “Hama, Humus kanalizasyon atıkları, zeytinyağı fabrikalarının atık suları asi nehrine bırakılıyor. Bu yüzden biyolojik ve kimyasal açıdan 4’üncü derece kirli su oranı ile en üst sınırda oluyor” değerlendirmesinde bulundu.

Seçim öncesinde verilen tüm sözleri yerine getireceklerini belirten Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş; “Büyükşehir yapılanması 2.5 yıl sürerken biz bunu 6 aya indireceğiz. Antakya’nın neresine ne yaptıysak tekrar altyapıdan başlayıp hizmetlere devam edeceğiz” dedi.

Harbiye Şelaleleri Canlanacak

Harbiye’de şelalelere ve erozyon sorunlarına değinen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş; “Biz artık bu sorunları düşünmüyoruz projelendiriyoruz. Karaçay Barajı bittikten sonra ve Mazmanlı’daki suyu getirdiğimiz halde suyu her yere dağıtabileceğiz. Bununla birlikte Harbiye’deki şelaleleri canlandırıp güzelliklerini arttıracağız” dedi.

Samandağ Sahili Plaj Olacak

Samandağ’da ki atıkların toplanıp çöpe atılması gerektiğini ve vatandaşların da bu konuda dikkatli davranmaları gerektiğinin altını çizen Başkan Savaş; “Samandağ sahilini plaj haline getirmek istiyoruz. Bunun da projesini hazırlıyoruz” diye konuştu.

Programın sonunda kendisini konuk eden herkese ve radyoları başında kendisini dinleyen Hataylı hemşerilerine teşekkür eden Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş; “Türkiye’de olsun Hatay’da olsun demokrasi kazandı. Hatay bizden hizmet bekliyor. Bizim temennimiz meclisteki tansiyonun düşmesi mutluluk oranının yükselmesi yönünde. İnşallah Hatay’ı birlik beraberlik içinde en üst çıtaya çıkartırız” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here