Hatay’da Toplam 7 Sahte Öğretmen Bulundu

0
162

sahte öğretmenler1Hatay genelinde sahte diplomayla görev yaptıkları ve bu sayede haksız kazanç elde ettikleri tespit edilen 7 öğretmenin görevine son verildi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın, sahte diplomalı öğretmenler olduğu yönündeki açıklamasının ardından yapılan incelemede, Antakya, Hassa, Altınözü, Payas ve Dörtyol’da birer, Kırıkhan’da 2 kişi olmak üzere toplam 7 öğretmenin sahte diplomayla görev yaptığı belirlendi. Sahte diplomayla geçtiğimiz yıl göreve başlayan bu öğretmenlerin hepsinin de Özel Eğitim Öğretmeni olduğu kaydedildi.

Dörtyol İlçesinde İlk Kurşun İlköğretim okulunda geçtiğimiz yıl sahte belgeyle öğretmenliğe başlayan Tarsus nüfusuna kayıtlı C.Ö.’nın eşinin de Altınözü ilçesinde sahte belge ile öğretmenlik yaptığı anlaşıldı. Yapılan inceleme sonucunda görevine son verilen C. Ö.’nın evrakta sahtecilik suçundan Dörtyol Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildiği de öğrenildi.

Bu arada İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görev yapan tüm öğretmenlerin sistem üzerinde bilgilerinin güncellendiği ve e-devlet üzerinden diplomalarının doğruluğunun tespit edilmeye başlandığı bilgisi alındı.

Bakan Nabi Avcı, konu hakkında yaptığı açıklamada, yapılan incelemelerde bugüne kadar 50-60 civarında sahte öğretmen tespit edildiğini söyledi. Bakanlığın kendi kayıtları ve üniversitelerin diplomalarını tekrar teyit ederek soruşturmayı genişlettiğini ifade eden Bakan Avcı, savcılıkla beraber yürüttükleri çalışmada bunun büyük meblağların döndüğü bir çete işi olduklarından şüphelendiklerini söyledi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here