Hatay’da İki Yerel Gazete Kapatıldı

0
325

gazeteler1Ülkede yaşanan darbe girişimi sonrası Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik sürdürülen soruşturma devam ederken, ilimiz genelinde yapılan operasyonlar neticesinde, İskenderun’da günlük olarak yayın yapmak olan ve resmi ilan hakkı bulunan Olay Gazetesi polis tarafından mühürlendi.

Darbe girişiminin ardından FETÖ’nün medya ayağına yönelik başlatılan soruşturmada kentimizde günlük olarak yayım yapan yerel Olay Gazetesine polis tarafından operasyon düzenlendi. Nihat Durmuş’un imtiyaz sahibi olduğu gazete mühürlenerek yayınları durduruldu.

OHAL kapsamında çıkartılan Kanun Hükmündeki Kararname ile birlikte Türkiye’de birçok basın ve medya kuruluşunun kapatılmasına karar verildi. Hatay’da yayın yapan İrade Gazetesi ve İskenderun Olay Gazetesi çıkartılan Kanun Hükmündeki Kararnameyle kapatılmalarına karar verildi. Türkiye’de kapatılan basın ve medya kuruluşları arasında Cihan Haber Ajansı, Taraf Gazetesi, Bugün Gazetesi, Zaman, Sızıntı Dergisi, Nokta Dergisi gibi birçok basın ve yayın kuruluşunun olduğu öğrenildi.

OHAL’e ilişkin ikinci KHK Resmi Gazete’de yayımlandı. 3 haber ajansı, 16 televizyon, 23 radyo, 45 gazete, 15 dergi ile 29 yayınevi ve dağıtım kanalı kapatıldı. Kapatılan gazete, dergi, yayınevi ve dağıtım kanalları, özel radyo ve televizyon kuruluşlarına ait olan taşınırlar ve her türlü mal varlığı, alacak ve haklar Hazine adına tescil edilecek. Taraf ve Zaman gazeteleri ile Nokta dergisi için de kapatma kararı verildi. Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayınlanan OHAL kanun hükmünde kararnamesi (KHK) ile FETÖ’yle bağlantılı olan 3 haber ajansı, 16 televizyon, 23 radyo, 45 gazete, 15 dergi, 29 yayınevi ve dağıtım kanalı kapatıldı, mal varlıklarına el konuldu. Kararnameyle listede yer almayan gazete ve tv’lere de bakan onayı ile kapatma yolu açıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here