Hatay’da CHP’nin Listesi Hazır Gibi!

0
139

chp listesi17 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde 37 kontenjan ve 30 ilin milletvekili adaylarını belirlemek amacıyla toplanan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM)’nde aday isimler netleşti gibi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, birçok milletvekilini liste dışı bırakırken, Hatay’da yer alacak isimler için de sürpriz olarak nitelendirilecek bir liste hazırladı.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun birkaç gündür üzerinde çalıştığı ve bugün son şekli verilen listeyi PM’ye sunmuştu. Bu listeye göre; Hatay’da ilk sırayı kontenjan adayı olarak Grup Yorum’un eski solistlerinden Hilmi Yarayıcı aldı. Hatay Aday Listesinde 1969 Antakya doğumlu Hilmi Yarayıcı’nın ardından 2’ci sıraya mevcut milletvekillerinden Mevlüt Dudu’nun, 3’cü sıraya da Eğitimci Serkan Topal’ın gireceği, yine Birol Erten, Dr Riyat Kırmızıoğlu’nun da ilk 5 kişilik listede yer alabilecekleri öğrenildi.

Yarayıcı Adaylıktan Çekilmişti

Hatay halkının kontenjan olarak Hilmi Yarayıcı’nın listenin başında olmasına nasıl bir tepki göstereceği merak konusu olurken, Mevlüt Dudu’nun yeniden listede olması ise kamuoyunda büyük sürpriz olarak nitelendirildi.

2011 yılında yapılan seçimlerde de Hatay’dan CHP milletvekilliği için aday adayı olan Hilmi Yarayıcı, adaylık listesinde 6. sıraya konulduğu için adaylıktan çekilmişti.

Listelerin açıklanmasının arsından bir açıklama yapan Milletvekili Refik Eryılmaz, liste dışında kaldığına işaret ederek; “7 Haziran’da yapılacak olan Genel Seçimde CHP’nin açıkladığı listenin dışında kaldık. Konuyla ilgili daha sonra açıklama yapacağım” dedi.

Aygün’den ‘Eryılmaz İstifa Etti’ Twett’i

CHP Milletvekili Hüseyin Aygün’de bir tweet paylaşarak, Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz’ın partiden istifa ettiğini iddia etti.. Aygün, Eryılmaz’ın Hatay’dan bağımsız milletvekili adayı olarak seçimlere katılacağını da ifade etti.

Olayı duyuran CHP’li Hüseyin Aygün, Twitter’de “Sevgili dostum Refik Eryılmaz az evvel partiden istifa etti. Hatay listesine alınmaması çok yanlıştı. Sanırım bağımsız girecek. Yazık oldu” mesajını paylaştı.

Böke, İzmir 2. Bölgeden Listeye Girecek…

CHP’nin ekonomi politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, İzmir’de CHP 2. Bölgeden milletvekili adayı oldu. 43 yaşındaki Böke, ODTÜ iktisat mezunu, Duke Üniversitesi’nden doktoralı. Bilkent Üniversitesi’nde iktisat dönem başkanlığı yaptı. Bentley Collage’da yardımcı doçent olarak çalıştı. IMF’nin Washington DC ofisinde Ekonomist olarak görev aldı. Georgetown Üniversitesinde ders verdi. Evli ve iki çocuk annesi olan Böke, eski Başbakan Tansu Çiller’e benzetiliyor. Böke’nin Hatay’dan listeye girebilme ihtimali de siyasi kulislerde dillendiriliyordu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here