Hatay’da Camiler ve Din Görevlileri Haftası Programı Düzenlendi

0
135

“Camiler ve Din Görevlileri Haftası” münasebetiyle Antakya Habib-i Neccar Caminde program düzenlendi. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 1-7 Ekim tarihleri arasında düzenlenen “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” etkinlikleri çerçevesinde Hatay İl Müftülüğü ev sahipliğinde Habib-i Neccar Cami avlusunda program yapıldı.

Camiler ve Din Görevlileri haftası kutlama programına Hatay Vali Yardımcısı Bilal Ölmez, İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Dr. Necmettin Çalışkan, Kurum Müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu bir konuşma yaparak, “Camiler Ve Din Görevlileri Haftası” münasebetiyle Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl bir tema belirlendiğini ifade ederek bu seneki temanın “Cami ve Kitap” olduğunu söyledi.

Kavillioğlu, İslam’ın okumaya ve eğitime verdiği önemden bahsederek, hafta boyunca yapılan ve yapılacak olan etkinlikler hakkında bilgi verdi ve Camiler haftasının hayırlar getirmesini diledi.

Konuşmaların ardından camilerin yapımında ve faaliyetleri esnasında büyük hizmetleri olan kişilere plaket takdimi yapıldı.

Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu hizmetlerinden dolayı İş Adamı Dr. Necmettin Çalışkan’a teşekkür ederek plaket takdim etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here