Hatay Vergi Dairesi Başkanı Erol ve SGK İl Müdürü Bal İTSO’yu ziyaret etti

0
117

Vergi-SGK borçluları için çıkarılan ‘yeni taksitlendirme’ düzenlemesi hakkında bilgilendirmelerde bulunmak amacıyla İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’na bir ziyaret gerçekleştiren Hatay Vergi Dairesi Başkanı Nazmi Erol, kanuna eklenen geçici bir madde ile borçlulara son bir şans verildiğini duyurdu.

İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Muhasip üye Necat Özkaya, yönetim kurulu üyeleri Bülent Seküçoğlu, Gassan Kuran ve Ali Bulut tarafından karşılanan Erol’a ziyaretinde SGK İl Müdürü Hamit Bal da eşlik etti.

25 Kasım 2016 tarihinde başvurusu biten 6736 sayılı kanun ile borçlarını yapılandıran mükelleflerin Mayıs ayı sonuna ertelenen biriken taksitlerini kesinlikle yatırmaları gerektiğini belirten Hatay Vergi Dairesi Başkanı Erol; “6736 sayılı kanundan faydalanan mükelleflerimiz, çıkması beklenen yeni yasadan kesinlikle faydalanamaz. Bu nedenle, Ocak ayından Mayıs’a ertelenen taksitler aksatılmadan ödenmelidir. İlk aşamada taksit ödemeyen ve yapılandırması ihlal olan borçlular, ödemeleri gereken taksit tutarını geç ödeme zammı ile birlikte 31 Mayıs 2017 tarihine kadar ödeyebilecektir. Böylece 6736 sayılı kanundan yeniden yararlanma imkanına kavuşmuş olacaklar” dedi.

Kanunun mükelleflere getirdiği kolaylıkları anlatan Erol; “6736 sayılı kanun ile, vatandaşlarımızın kamuya olan borç yükünün azaltılması, borçların taksitler halinde ödenebilmesi, vergi ihtilaflarının sonlandırılması, devam eden vergi incelemeleri için kanundan yararlanılabilmesi, geçmiş yıl beyanlarının arttırılması yoluyla vergi incelemesine muhatap olunması, daha önce unutulmuş, eksik beyan edilmiş vergiler için pişmanlık beyanı yapılabilmesi, işletme kayıtlarının gerçek duruma uygun hale getirilmesi imkanları getirilmiştir. Kanun başvuru süresi 25 Kasım 2016 tarihinde sonar ermiştir. Kanun hükümlerinden yararlanan vatandaşlarımıza, yapılandırılan tutarlar peşin veya taksitler halinde ödeme imkânı verilmiştir. Yapılandırma tutarların peşin veya iki taksit ödeme süreleri de 30 Kasım 2016 tarihinde sona ermiştir. Bazı vatandaşlarımızın Kasım 2016 ayında ödemelerini yapamamaları nedeniyle kanundan yararlanma hakları sona ermiş, ancak kanuna eklenen geçici bir madde ile kendilerine son bir şans verilmiştir.

Yapılan düzenleme gereğince, yapılandırması ihlal olan borçlular, ödemeleri gereken taksit tutarlarını geç ödeme zammı ile birlikte 31 Mayıs 2017 tarihine kadar ödeyebilecektir. Böylece, kanundan yeniden yararlanma imkânına kavuşmuş olacaklardır. Ayrıca kanun kapsamında peşin veya taksitli ödeme seçeneklerini tercih ederek yapılandırılan tutarları ödemeyen borçlular, Mayıs 2017 ayı sonuna kadar ödemelerini peşin yaptıkları takdirde peşin ödeme indiriminden yararlanabileceklerdir” şeklinde açıklamalarda bulundu.

SGK İl Müdürü Hamit Bal da yaptığı açıklamada aynı çerçevede kamu alacaklarıyla ilgili çıkarılan 6736 sayılı yasanın işverenlere de büyük kolaylık sağladığını söyledi. Bal açıklamasında, SSK prim borçlarını 2 Ocak 2017 tarihinde ödeyemeyenlerin birikmiş taksitlerini 31 Mayıs’a kadar ödemeleri halinde yapılandırma imkânının süreceğini belirtti.

Ziyaretten ötümü memnuniyetini dile getiren İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, 6736 sayılı kanunun borçlu mükelleflere getirdiği avantajları mükellefleri ile paylaşarak, bu avantajlardan faydalanmalarını sağlayacaklarını kaydetti. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here