Hatay Valimiz Erdal Ata; Tuğba Öğretmen Çırtıman’dan Sesleniyor!

0
478

Anadolu’muzda on binlerce öğretmenlerden birisi Tuğba öğretmen… İskenderun’a bağlı Çırtıman Köyü İlköğretim Okulunda ana sınıf öğretmenliği yapıyor, yarınlarımızı emanet edeceğimiz kuşaklara… Her öğretmen gibi o da çok çaba gösteriyor. Kızım Gülşah da İstanbul’dan bana seslendi; “Baba, Tuğba arkadaşımı yalnız bırakma onun mücadelesini git gör” dedi.

Geçtiğimiz gün Tuğba öğretmenin mahcup davetini aldım. Benle konuşurken sesinin ahenginde heyecan vardı. Bir şeyler başarmıştı ve başardığı o şeyi benim kanalımla kamuoyu ile paylaşmak istiyordu. Onun sesi olacaktım. Onun, okulda olmazı başarmanın başarısını duyuracaktım. Bu konu için tek başıma değil, bir kaç haberci arkadaşlarımla birlikte okulu ziyaret edeyim ve bir kaç kanaldan Tuğba öğretmenin yanında olmak için önce Güney Gazetesinden Yılmaz kardeşimi aradım, o da sağ olsun habercilik konusunda haklı bir mertebeye ulaşmış Cuma Keseroğlu ile birlikte Çırtıman İlkokuluna gideceğimizi söyledi. Yılmaz da gelebilirdi ama o an işleri çok yoğun olduğundan gelemedi.

Biz Cuma ile birlikte yola koyulduk. Giderken de kafamda çoğu çelişkiler vardı. Daha evvel Çırtıman ile ilgili birçok makaleler yazmıştım. Çırtıman, Amanos Dağının eteklerinde kurulmuş ve dahası unutulmuş bir vadide öylece kalmış bir köyümüz. Her evin kenarında-bucağında hayvan barınakları, ufak bahçelerinde kendi ürettikleri tarımsal ürün ve meyveleri ile kendi halinde sakin bir köy. İskenderun Belediye hudutları içerisinde olsa dahi eski İskenderun Belediye Başkanı Mete Aslan’dan sonra tam manasıyla unutulmuş. Ama bunun yanında yolları asfaltlanmış çok şükür.

Okulu görmeden her hangi bir yorum yapmak istemedim ama korkuyordum, okulu kötü halde görmekten. Okula girdiğimde, inanın çok şaşırdım. Her yer şanlı Türk bayrağımızla süslenmiş ve öğretmenler, öğrenciler yeni giysileri ile okulun tören alanındaydılar. Bizi Okul Müdürü Mustafa Sinan Aslan, Müdür Yardımcısı Hidayet Kılboz, Ana sınıf Öğretmeni Tuğba öğretmen ve Beden Eğitimi Öğretmeni Evren Saygın karşıladı.

Okulun bizleri candan karşılamalarına hayran kaldım. Yüzlerinde tebessüm, bakışlarında yorgunluk vardı. Okul Müdürü, verdikleri mücadelenin haklı onuruyla, yardımsız öz verinin ancak bu kadar olduğunu, geleceğimiz olan çocuklarımıza iyi bir gelecek hazırlamak uğruna ellerinden ne geliyorsa onları yaptıklarını, eksiklerinin çok ama inşallah onları da başaracaklarını söyledi. Müdür Yardımcısı Hidayet Kılboz ise ‘okul içerisinde yaptığımız kermeslerle ve eksikliğimizi gören vatandaşların sağduyuları ile toplanan ufak paralarla elimizden geleni yapıyoruz’ diye seslendi.

Gelelim Tuğba Öğretmene! Ana sınıfına atandığı ilk günde gördükleri şu şekildeymiş; ‘…Dört duvar düşünün. Çırtıman camilerinden arta kalan eski yırtık halılar, boyaları dökülmüş duvarlar, Çırtıman annelerinin kullanmadığı eski şalvar kumaşlarıyla diktikleri minderler, sınıfta tebeşirle yazılan kara tahta, sınıfın girişinde boruları pas içerisinde atıl bir kömür sobası, rutubet kokan bir ana sınıfı…’

‘İşte geldiğim anaokulu sınıfı dediğim vaziyetteydi. Uzun ve yorucu günler birbirini kovaladı. Bağış talep ederken, dilenci gözüyle bakanlar da oldu, destek verenler de oldu. Yılmadım, bugünün yorgunluğu tüm zorluklara değdi.

Okul müdürüm ve öğretmen arkadaşlarımın destekleri bana hep moral oldu. Şimdi benim sınıfım tıpkı bir kolej sınıfı gibi… İyi ki öğretmen olmuşum. İyi ki bir sürü yarınların geleceği çocuklarım var’ dedi.

Hatay Valimiz Sn. Erdal Ata ve İskenderun Kaymakamı Sn. Recep Soytürk, sizler devletimizin en güçlü halkalarısınız. Her yerden haberler alıyor ve müspet menfi devlet şefkati ile yaraları sarıyorsunuz. Çırtıman İlköğretim okulunda okuyan çocukların, çocuk parkları yok. Soğuklarda sığınacakları bir yerleri yok. Ana okulunda okuyan ve daha üst sınıflarda okuyan çocuklar aynı tuvalete girip çıkıyor. Okul görevlileri ellerinde ne gelirse onu yapmış ve başarmışlar. Onları kamuoyu huzurunda tebrik ediyorum.

Sıra Milli Eğitim Müdürlüğünde! Şimdi burada yazmak istemiyorum, bir kütüphaneleri var hayvan bağlansa içinde duramaz. O bina yıkılsa, yerine yeni bir bina yapılsa o çocuklar da orada huzur içerisinde olsa ne olur?

Önümüz kış, bu çocukların geldiği yollardan hepimiz geldik ve bu günlere geldiğimiz makamları paylaştık. Her okulun çok sorunları var ama Çırtıman İlköğretim Okulu yoktan harikalar yaratmış.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here