Hatay Mutfağının Kültürü Öğrencilerle Paylaşıldı

0
101

Dünyada Olimpiyatlar ve FIFA Dünya Kupasından sonra en saygın organizasyonlar arasında yer alan EXPO’nun 2021 yılında Hatay’da yapılmasına vesile olarak hemşerilerine ve Türk halkına büyük gurur yaşatan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, bu anlamlı projenin hakkının verilmesi için çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

Dünyada Olimpiyat Oyunları ve FIFA Dünya Kupası’nın ardından 3’üncü büyük organizasyon olarak kabul edilen 2021 Botanik EXPO’suna ‘Medeniyetler Bahçesi’ temasıyla ev sahipliği yapmaya hazırlanan Hatay,  EXPO 2021’de sergileyeceği Hatay Mutfağı için altyapı çalışmalarını da gerçekleştirmeye devam ediyor.

EXPO 2021 Hatay gastronomisini ziyarete gelecek yerli ve yabancı turistlere tanıtmak için altyapı çalışmaları kapsamında eğitim ve değerlendirmeler tüm hızıyla devam ediyor.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Gastronomi Proje Uzmanı Abdulcelil Erkan, Arsuz Milli Eğitim Müdürü Ramazan Dönmez, Arsuz Uluçınar Anadolu Teknik ve Meslek Lisesi Okul Müdürü ve Yiyecek İçecek Bölümü öğretmenleri ve öğrencileriyle bir araya gelerek, Hatay yöresel lezzetleri ve gastronomi çalışmalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here