Hatay Deprem Sempozyumu Büyük İlgi Gördü

0
85

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), deprem kuşağında yer alan Hatay’da deprem bilincinin oluşması ve bu hususta alınabilecek önlemlerle ilgili farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen sempozyuma ev sahipliği yaptı.

HBB Meclis Salonu’nda, Hatay Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu, HBB Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Maden, HBB İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Hülya Budak, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Hatay Şube Başkanı Selim Harbiyeli, TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Hatay İl Temsilcisi Rasim Can, TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası Adana Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Metin Kızılkan, İnşaat Mühendisi Prof. Dr. Yasin Farhan, Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Doğan Kalafat, Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Afet Yönetimi Uzmanı Özden Işık, HBB personelleri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen ‘Hatay Deprem Sempozyumu’na ilgi büyüktü.

Sempozyum şehitlerin anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. ‘Depremi Tanı Hayatını Koru’ başlığıyla can ve mal kayıplarına yol açan yıkıcı bir tabiat olayı olan deprem ile birlikte yaşamak hususunda bilinç yaratan sempozyumda aynı zamanda alınabilecek önlemler ile ilgili de bilgiler paylaşıldı.

HBB İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Hülya Budak, bir deprem bölgesi olan Hatay’da gerçekleştirilen sempozyumun, deprem hususunda bilinç oluşturması adına önem arz ettiğinin altını çizdi.

Sempozyumda konuşan Hatay Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu, yapıların deprem yönetmeliklerine uygun şekilde inşa edilmesi gerektiğini vurgulayarak ihmal edilen ve uyulmayan tüm kuralların geçmişte birçok acının yaşanmasına neden olduğunu hatırlattı.

Hatay’da yapılan kazılar değerlendirildiğinde bu topraklarda birçok yıkıcı depremin yaşandığına dair kanıtlara rastlandığını vurgulayan HBB Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Maden, kentin her daim depreme hazırlıklı olması gerektiğine değindi.

Sempozyumda katılımcılar, ‘Hatay ve Çevresinin Deprem Tehlikesi’, ’Depreme Dayanıklı Bina Yapımı ve Tasarımı’, ‘Afet Yönetimi’ konularını masaya yatırdı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here