Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi Toplandı

0
160

Arsuz Halkı Artık Hizmetlere Tek Bir Noktadan Ulaşabilecek

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın başkanlığında, gündeminde konuları görüşmek üzere toplandı.

69 maddenin görüşüldüğü Mayıs ayı olağan toplantısında Arsuz, Dörtyol ve Samandağ için önemli karar alındı. Geçtiğimiz ayki toplantıda oy çokluğu ile reddedilen HATSU Genel Müdürlüğü’nün Dörtyol’da 260, Samandağ’da 200 kilometrelik içme suyu şebekelerinin yenilenmesi ve Arsuz’daki 240 kilometrelik kanalizasyon şebekesinin inşası projeleri için HBB ile Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası arasında 5 milyon Euro hibe, 27 milyon Euro kredi olan finansman yetki maddesi HBB Başkanı Lütfü Savaş’ın oyu ile meclisten geçti.

34 evet ve 34 ret oyu çıkması sonucu Belediye Başkanı’nın oyuyla kabul edilen maddenin yanı sıra,  Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı’nın Arsuz Akçalı Mahallesi 2921 parsel nolu taşınmaz üzerine Büyükşehir Belediyesi, HATSU hizmet binaları ve Arsuz Belediyesi Hizmet Binasının yapım işi ile ilgili gündem maddesi de meclisten geçti. Meclis toplantısında ayrıca, Gökmeydan Kültür Merkezi’nin planlanmasına yönelik 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı teklifinin görüşülmesi ile ilgili gündem maddesi İmar Komisyonu’na havale edildi.

Toplantıda ayrıca meclis üyeleri tarafından verilen 1 ek gündem maddesi, Ulaşım Daire Başkanlığı Antakya ve İskenderun minibüs garajlarında il dışı çıkış ücretlerinin revize edilmesi tarife komisyonuna havale edildi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Encümeni tarafından meclise tevdi edilen belediyenin 2016 mali yılına ait gelir gider kesin hesap cetvelini oy birliğiyle plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Meclisi, maddelerin görüşülmesinin arından 15 Mayıs Pazartesi günü saat 10.00’da toplanma kararı alarak oturumu sonlandırdı.

Meclis toplantısına meclis üyelerinin yanı sıra İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysel Cıncık ve Başkanvekili Rızkullah Terbiyeli ile bazı yönetim kurulu üyeleri de katılım gösterdi.

Başkan Culha’dan Destek Verenlere Teşekkür

Toplantı sonrası gündem maddesinin mecliste kabul edilmesiyle ilgili görüşlerini paylaşan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, HBB Başkanı Lütfü Savaş başta olmak üzere, destek olan ve katkı sunan tüm meclis üyelerine de teşekkür etti. Başkan Culha, Akçalı Mahallesi’nde üç yıl süren bir mücadele sonucunda kamulaştırarak tapusunu aldıkları yaklaşık 100 dönümlük arazi üzerinde yapmayı planladıkları yeni hizmet binasının yanına Büyükşehir Belediyesi ve HATSU hizmet binalarının da yapılmasıyla, halkın hizmetlere tek bir noktadan ulaşabileceğini dile getirdi.

Üç hizmet binasının yan yana olması, belediyecilik hizmetlerinin bütünlük taşımasının yanı sıra hizmet akışının da hızlanması ve vatandaşların rahat bir ortamda işlemlerini yürütebilmesi açısından önemli olduğunu ifade eden Başkan Nazım Culha, mevcut alanın belediye hizmet binaları, yeşil alan, kültür merkezi gibi çok fonksiyonel olarak tasarlandığına dikkat çekti.

Başkan Culha öte yandan, Arsuz Belediye Meclisi’nde Büyükşehir Meclisi’ne sunulmak üzere alınmış olan Madenli Mahallesi’ndeki Kenan Evren Caddesi adının şehit dedesi adıyla ‘Ali Verde Caddesi’ olarak değiştirilmesi ile ilgili kararın da kabul gördüğünü söyledi. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here