Hatay BŞB Nisan Ayı Olağan Meclisi Toplandı

0
84

büyükşehir meclis13Mecliste 76 Madde Görüşüldü

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) Meclis Üyeleri, 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun 13. Maddesi gereğince Nisan Ayı olağan meclis toplantısını gerçekleştirmek üzere HBB Meclis Salonunda bir araya geldi. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş başkanlığında gerçekleşen meclis toplantısında, 76 madde görüşülerek karara bağlandı.

HBB meclis başkan vekilleri, divan katipleri, encümen ve ihtisas komisyonu üyeleri de seçildi. HBB Meclisi’nde, 1. Meclis Başkan Vekili 42 oyla oy çokluğu sağlayan İsmail Kimyeci 2. Meclis Başkan Vekili 43 oyla oy çokluğu sağlayan Emin Dönmez oldu.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Meclisinin 2 asil ve  2 yedek meclis divan kâtibinin seçiminin yapılmasında, Rezzuk Ayoğlu ve Bülent Özer oy çokluğu ile asil meclis divanı seçilirken; Orhan Soylu ve Ziya Gürleroğlu oy çokluğu ile yedek meclis divan üyeleri seçildi. 5 adet Encümen Üyesinin seçiminde, Mehmet Gülen, Mehmet Gökçe, Mustafa Güven, Osman Sönmez ve Ahmet Okay oy çokluğu ile seçildi. 10 tane ihtisas komisyonuna (her birine 7 kişi olmak üzere) üye seçimleri gerçekleştirildi.

HBB 2015 Mali Yılı faaliyet raporu görüşülerek oy çokluğu ile reddedildi. Denetim komisyonuna yöneltilen 5 soru önergesi cevaplandı.

HBB Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısını 9 Mayıs Pazartesi günü saat 14.00’de gerçekleştirecek.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here