‘Hatay Boksunu İskenderun’dan Yönetmekten Büyük Haz Duyuyorum!’

0
167

Boks İl Temsilcisi Nuri Erdener, Hatay Boksunun Dünü ve Bugününü Anlattı…

Hatay’da Boks sporunun en tecrübeli ismi olan Boks İl Temsilcisi Nuri Erdener ile Hatay Boksunun dünü ve bugününü konuştuk. Hatay boksunun son yıllarda yeniden küllerinden doğduğunu kaydeden Erdener, Hatay Boksunu İskenderun’dan yönetmekten büyük bir zevk ve haz duyduğunu, yaklaşık 3 yıldır bölge içi ve bölge dışında alınan başarıların hiçbir zaman tesadüfî olmadığını kaydetti. Erdener, bu spora maddi ve manevi destek veren herkese teşekkürlerini de iletti.

Atılan Temelleri Yeniden Yeşerdi

Yakın zamanda, Hatay Boks İl temsilciliğine 5. kez seçildiğini hatırlatan Erdener, yapılanları ve yapmayı planladıkları projeleri, gazetemize tüm içtenliği ile anlattı. Yaklaşık 40 yıldır Hatay Boksunun başında olduğunun altını çizen Erdener; “Hatay boksu son yıllarda yeniden küllerinden doğdu. Bunun en büyük nedenlerinden biri geçmişte atılan sağlam temellerin bugün yeniden yeşermesidir. Hatay’da faaliyette bulunan fahri boks temsilcileri sayesinde değişik ilçelerimizde boks çalışma salonları açıldı ve birçok genç boksörler bu tesislerimizde yetişti, yetişmeye de devam ediyor.

Devletimizin men ettiği kötü işlerden kurtulan gencecik beyinler, açılan bu salonlarda sağlıklı spor yapmanın zevkini yaşıyorlar. Tüm bunların yanında kendi ilçelerinde görev yapan boks antrenörleri Hatay boksunun ileriye gitmesi için çok büyük özveride bulunuyorlar. Mustafa Kemal Üniversitesi, İskenderun Belediyesi, Hatay Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü kendilerine düşen görevi fazlasıyla yerine getiriyorlar” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Boks denince artık akıllara erkeklerin değil bayanların da geldiğini kaydeden Erdener; “Bu sporda bayanlar da söz sahibi oldular. Sadece erkeklerin değil, boks sporunu bayanların da yapabileceğini ve başarılı olabileceklerini kanıtladık. Survivor yarışçısı Selvinaz, bayan boksörleri temsilen bu yarışa girdi ve adını duyurdu. Hatay’da da bayan boksörlerimizin çoğalacağına ve büyük işlere imza atacaklarına inanıyorum” dedi.

Hatay Boksunu İskenderun’dan Yönetiyorum

Hatay Boksunu İskenderun’dan yönettiğini ve bunun önemli olduğunu belirten Erdener; “Hatay Boksunu İskenderun’dan yönetmekten büyük bir zevk ve haz duyuyorum. Yaklaşık 3 yıldır bölge içi ve bölge dışında alınan başarılar hiçbir zaman tesadüfi olmamıştır. Benim hayranlık duyduğum boks sporunda, bizleri yalnız bırakmayan tüm çalışma arkadaşlarıma, sporcularıma ve İskenderun halkına, İskenderun Gazetesi aracılığıyla teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki yıllarda yeni bir Nuri Erdener’in ortaya çıkarak, Hatay boksunun başına gelmesini tüm kalbimle temenni ediyorum. Özellikle İskenderun Belediyesi ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne yaptıkları maddi manevi destekten dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here