Hassa’da Son 60 Yılın En Yoğun Kar Yağışı

0
71

Metrekareye 42 Kg. Kar Yağdı, Hatay Büyükşehir Belediyesi Tüm Birimleriyle Seferber Oldu

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, olumsuz hava koşullarından en çok etkilenen ilçelerin başında Hassa’nın geldiğini söyleyerek ilçeyi ziyaret etti.

Aşırı kar yağışından dolayı çiftçi, hayvan üreticisi ve birçok vatandaşın mağdur olduğu Hassa ilçesinde vatandaşlarla buluşan Başkan Savaş’a CHP Hatay Milletvekilleri Mehmet Güzelmansur ve İsmet Tokdemir ile millet ittifakı ilçe yöneticileri eşlik etti. Hassalı vatandaşlar Başkan Savaş’a, mağduriyetlerinin giderilmesi için akaryakıt desteği, borçların ertelenmesi gibi destekler beklediklerini söyledi.

İlçeyi ziyaretinde konuşan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş, Büyükşehir Belediyesinin tüm birimlerinin ilçe için seferber olduğunu kaydederken; “İlk kar yağışından sonra bütün arkadaşlarımız, il ve ilçe teşkilatımız ve bütün iş makinelerimiz ile Hassa’daki zor durumda olan vatandaşlarımıza destek olduk. Son 50-60 yılda en fazla karın yağdığı ve devam ettiği bir hafta yaşıyoruz. Özellikle hem canlı hayvan yetiştiren hem de seracılık yapan vatandaşlarımız çok zor durumda. Tabi ki bölgede elektrik olmayışından dolayı iletişim sıkıntısı da var. Bu iletişim sorunundan dolayı birçok insan birbirini arayamıyor sıkıntısını duyuramıyor. Bu nedenle hükümetin, bizlerin bu konuda gayret sarf etmesi lazım! Vatandaşlarımızın zararının bir kısmına destek vermemiz lazım” dedi.

Zararların Karşılanmasını Bekliyoruz

Başkan Savaş konuşmasının devamında ise; “Hatay’da ilk defa böyle bir sıkıntı yaşanıyor. Bu sıkıntılı günlerde Ankara’nın, genel siyasetçilerin, hükümetin Hatay’a biraz destek vermesini ve burayı afet bölgesi ilan edip insanlarımızın zararlarının karşılanmasını bekliyoruz. Yaklaşık 8-9 gün daha aralıklarla devam edecek kar yağışı var. İnsanlarımızın daha fazla etkilenmemesi için el birliği ile buralarda olmamız lazım” diye konuştu.

Hatay’daki yüksek bölgelerde oluşan olumsuzluklara karşı teyakkuzda olduklarının da altını çizen Savaş; “Dağ bandında hemen-hemen bütün ilçelerimizde kar var ama en çok Hassa ilçemiz etkilendi. Altınözü, Yayladağı, Belen, İskenderun, Erzin, Dörtyol ve Payas’ta dağ kesiminde çok sıkıntılar var. İnsanlarımızın hayvanları ile birlikte mağdur olduğunu görüyoruz. Kurtarma çalışmaları yaptık. Şu anda da çalışmalarımız devam ediyor. Hatay’ın hemen-hemen çoğu bölgesinde kar yağıyor. Ekonomik anlamda ve elektrik konusunda da hükümetin hızlı bir şekilde bu insanlarımıza destek vermesi lazım!” şeklinde konuştu.

Hatay Büyükşehir Belediyesinin tüm iş makinelerinin sahada olduğunu ifade eden Lütfü Savaş, yolların açıldığını ve gelen ihbarları da anında değerlendirildiğini belirtti.

Hassa’nın afet bölgesi olması gerektiğini vurgulayan CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir de bu konunun takipçisi olacaklarını kaydetti.

Hassalı vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla hükümetin destek vermesi gerektiğini belirten CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur da; “Ne yazık ki Hassa’da durum içler acısı. Bir sürü ahır çöktü ve hayvanlar telef oldu. Seralar ciddi zarar gördü. Büyükşehir Belediye Başkanımızın talimatları ile herkes elinden geleni yapmaya çalışıyor. Hassa’nın bir an önce afet bölgesi ilan edilmesi lazım” açıklamalarında bulundu.

Metrekareye 42 Kilogram Kar Yağdı

Aşırı kar yağışından zarar gören üreticiler de oldukça zor durumda olduklarını belirterek bir an önce devletin zararlarını karşılamaları noktasında adım atılmasını beklediklerini ifade ettiler. Hassa’da metrekareye 42 kg. kar düştüğünü ifade eden üreticiler, kar kalınlığının 60-70 santimi bulduğuna dikkat çektiler.

Üreticiler; “Devletin bizim yanımızda olmasını bekliyoruz, belki tüm zararlarımız karşılanmaz ama devletimizi yanımızda hissetmek istiyoruz” dediler.

Lütfü Savaş ve beraberindekiler Hassa’nın Akbez Mahallesine de giderek vatandaşlarla görüştüler. Elektrik kesintilerinden şikayet eden vatandaşlar, elektrik kesintileri dolayısıyla mahalleye su verilemediğini belirterek Savaş’tan yardım istedi. Bunun üzerine başkan Savaş, Akbez’e derhal bir ana jeneratör kurulması talimatı verdi. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here