Hassa Zeytin ve Zeytinyağı Üretiminde Çıtasını Yükseltti

0
499

zeytinyagi-uretimi1Hatay’ın üzüm ve incir cenneti olarak bilinen Hassa İlçesi, son yıllarda zeytin üretimi bakımından adından söz ettirmeye başladı. Her yıl, modern tesislerin hizmete girmesi ve zeytinlik alanlarının genişletilmesiyle,  Hassa, Hatay genelinde zeytin ve zeytinyağı üretiminde çıtasını yükseltmeye devam ediyor. 35.750 dekar alanda zeytin tarımı yapılan ilçede müteşebbis iş adamları,  birbirinden son teknoloji ürünü  zeytin yağı işletmelerini faaliyete geçirerek,ilçe ekonomisine katkı sağlıyorlar.

Zeytin hasadı başlaması nedeniyle; Hassa İlçesinin en önemli ekonomik aktörlerinden  zeytinyağı üretiminin can damarı olan zeytinyağı fabrikaları, Hassa Belediye Başkanı Abdurrahman Demirel ve başkan yardımcıları tarafından ziyaret edildi.

zeytinyagi-uretimi2

Zeytinyağı üretimi ile ilgili konularda işletme sahiplerinden bilgi alan Belediye Başkanı Demirel, zeytinyağı çektirmeye gelen çiftçilerle sohbet ederek, sorunlarını dinledi. Bu yıl zeytin rekoltesinde düşüş oluğunu belirten çiftçiler ve işletmeciler, zeytinyağı kalitesi ve piyasasından memnun olduklarını ifade ettiler.

Hassa’nın tarım alanında önemli bir yere sahip olan zeytin kapasitesini, yeni projelerle daha artıracaklarını belirten Hassa Belediye Başkanı Abdurrahman Demirel; “Orman alanlarında toplum yararına istihdam edilen işçilerimizle Hassa Çukur Akdoğan bölgesinde 3 bin dönüm arazide 30 bin, 2 bin dönümlük arazide bulunan 10 bin adet yabani zeytin aşılandı.

zeytinyagi-uretimi3

Yabani zeytin olan diğer dağlık bölgelerinde de aşılama işlemi ile ilgili çalışmaları yapıyoruz. İlçemizdeki bütün zeytin alanlarında damlama sulama sistemini kurmak için yeni bir proje çalışması düşünüyoruz. İnşallah düşündüklerimizi hayata geçirdiğimizde ilçemizin dağı taşı zeytinlik haline gelecek ve ilçemiz zeytin yağı üretiminde adından söz ettirecektir” dedi.

Başkan Demirel, zeytinyağı üreticilerine bir an önce markalaşma ve kaliteli ambalaj hususunda çalışmalarını hızlandırmaları tavsiyesinde bulundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here