Hasar Tespit Çalışmalarında Kayırma Var Mı?

0
67

mevlüt dudu açıklama35CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu Başbakan’a soru önergesi ile seslendi ve “Reyhanlı Adalet İstiyor” dedi…

Reyhanlı’da meydana gelen bombalı saldırı olayını verdiği önergelerle sürekli gündemde tutan CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu, bu kez sorularını Başbakan’a yönlendirdi. Milletvekili Dudu önergesinde Hükümet’in sadece para ile insanları rahatlatamayacağını belirterek; “Reyhanlı adalet istiyor” dedi.

Reyhanlı’da yapılan hasar tespit çalışmalarında mağdurların siyasi görüşlerinden dolayı farklı değerlendirildiklerinin halk arasında çok sık konuşulduğuna da önergesinde dikkat çeken CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu, konu ile ilgili bir de açıklama yaptı.

 “Reyhanlı Halkı Ülkeyi Yönetenlerde Siyasi Ahlak Arıyor”

Açıklamasında Reyhanlı halkının ülkeyi yönetenlerde siyasi ahlak aradığına özellikle vurgu yapan Milletvekili Dudu; “Görevi ülkeyi ve milleti korumak olan Devletin, Reyhanlı konusundaki zaafları hakkında yetkililerin ağzını bıçak açmıyor. Bu zaaflara yol açan siyasilerin, siyasi ahlak gereği sorumluluklarını yerine getirmedikleri gayet açık. Dünyanın her yerinde hükümetlerin istifasına neden olacak kadar büyük ve vahim olan Reyhanlı olayından sonra Başta Başbakan olmak üzere hiçbir yetkili istifa kelimesini dillendirmiyor” dedi.

Bu Yangın Kaç Liraya Söndürülebilir?

Hükümetin her olaydan sonra halkı parayla susturmaya çalıştığını iddia eden Milletvekili Dudu; “Ben Başta Başbakan’a ve tüm yetkililere soruyorum. Bir canın bedeli sizin ölçülerinizde ne kadardır. Her olaydan sonra parasal tedbirlerle insanları susturmaya çalışıyorsunuz. Dün Uludere’de böyleydi, bu gün Reyhanlı’da da böyle. Bütün Türkiye’nin canı yandı. Bu yangın hangi parayla, kaç liraya söndürülebilir. Hem görevinizi yapmıyorsunuz, hem de insanların duygularını para ile köreltmeye çalışıyorsunuz. Bir gün bu siyasi ve ahlaki olarak umarsız davranışlarınızın hesabını bu insanlar mutlaka sizlere soracaktır.

Reyhanlı’da hemen herkesin konuştuğu bir olay daha var. AKP’ye yakın olan kişilerin hasar tespit çalışmalarında kayırıldığı söyleniyor. Eğer bu konuşulanlar gerçek ise, en az bombalı saldırı kadar kötü bir olaydır. AKP’nin yandaş ve kayırmacı anlayışının felaket üzerinden bile sürdürülmesi demektir ki, bu durum hiçbir insani ilkeye sığmaz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here