“Hala İmar Revizyon Planından Ses Yok”

1
56

Ak Parti İlçe Başkanın Feriz, Belediyenin Çalışmalarını Eleştirdi…

Ak Parti İskenderun İlçe Başkanı Dr. Uğur Feriz, bazı Ak Partili belediye meclis üyeleri ile birlikte ilçe binasında düzenlediği basın toplantısında, belediyenin çalışmalarını eleştirdi.

İskenderun Belediyesinin halkın menfaatine yaptığı tüm çalışmaları destekleyeceklerini yineleyen İlçe Başkanı Feriz, Ak Partili meclis üyeleri sayesinde 2013 yılı bütçesinde zam yapılmadığını vurguladı.

CHP’nin halk anlayışının artık tabeladan ibaret olduğunu halkın içine giremediklerini savunan Feriz, belediyenin imar konusunda geri kaldığını da öne sürdü. İmar revizyon planından hala ses çıkmadığını ifade eden Feriz; “Ak Parti meclis grubumuz ile birlikte İskenderun’un ve yatırımcıların önünü açmak istediğimizi her platformda dile getirdik. Yalnız imar revizyon değişikliği, 2011 yılında başladı ve 1 yılda biteceğini vurgulayan sayın Yusuf Civelek, herhalde tarihten haberi bile yok, 2012 yılı da bitti hala imar revizyon planından ses yok, ne zaman biteceğinden de bir haber. Ben soruyorum Başkana siz böyle mi yatırımcının, İskenderun’un önünü açıyorsunuz, tıkamaktan başka hiçbir işiniz yok. İmar revizyon planı bitmediği için yatırımcılarımızı bekletip duruyoruz. Yatırımcılar tek tek kaçıp gidiyor. İskenderun’da çarpık kentleşme devam ediyor” diye konuştu.

Gayrimenkullerin satışının yapıldığına da değinen Feriz; “Gayrimenkulleri sattığınız zaman İskenderun’a ne gibi yatırımlar yapacaksınız çıkın açıklayın, bizlerde gerçekten gerekli yatırımlar ise sonuna kadar destekleyelim” dedi.

1 YORUM

  1. Mimarlar odası yöneticileri,İnşaat mühendisleri odası yöneticileri ve ilgili belediye yetkililerinin de katıldığı bir toplantıda yeni imar yönetmeliğinin maddeleri ve yapılan değişiklikler fikirleri alınmak için mimar ve mühendislere anlatıldı.En azından ben öyle düşünüyor(du)m.Bu toplantıda beklediğimiz yüksek yapılarla ilgili maddenin odamızca eleştirilerinin yapılması gerekli duruşun sergilenmesiydi. Söz alıp bu maddeyle ilgili fikirlerimizi de beyan ettik. Ama odamızın bu konuyla ilgili mesleki ve bilimsel duruşunu halen merak etmekteyiz. 1)Madde:7.02 2.maddede inceleme kurulunun oluşmasının şeklini eleştirdik. Kurulu oluşturan üyelerin hangi bilgi ve uzmanlıkla bu kurulda karar merci olduğu konusunda net bir bilgi alamadık. 2)Oylama neticesinde daire başkanının oyu 2 sayılır.Fazla bilgisi olduğu için mi,demokrasi gereği mi anlamadık. 3)Madde:7.03’deki çevresel etki, şehir siluetine etkisi ve genel ulaşım planlarına etkisi maddelerinin hangi bilimsel kriterlere göre inceleneceği konusunda yaptığımız eleştiriler karşılıksız kaldı. derneğin bina 42.5 metre ise yüksek yapı oluyor ve madde 7.02 ye göre inceleme kuruluna giriyor ve 7.03 göre değerlendiriliyor. Üyelerin çoğu şehir siluetini bozduğunu söylüyor ve başvuru yapanda o zaman bir katta çift daire yapıp yüksek kattan vazgeçiyor. Şimdi bina yüksek yapı olmadı ama şehre etkisi aynı,aynı otopark aynı altyapı ihtiyacı da devam ediyor.Nasıl bir uygulamadır bu acaba diye sorgulamak bir mimar olarak sorumluluğumuzdur diye düşünüyorum. Ayrıca diğer maddelerde net ifadelerle ve rakamlarla asansör ve mühendislik şartları yazılırken ,çevre etkisi ve şehir silueti gibi (kime,kim için, neye göre) sorularını sorduğumuzda karşılıksız kalan, kriterlerde kişiselleşen ve tamamen (eleştirdiğimiz) kurul yetkisine bırakılan bir uygulama söz konusu olmakta ve odamız maalesef bu konuyla ilgili hiçbir eleştiri yapmamaktadır.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here