Hakan Bolat’tan Sitem Üstüne Sitem!

0
68

Başkan Bolat Neler mi Söyledi?

Turuncu-Mavili ekibimiz İskenderunspor’un Başkanı Hakan Bolat, 6 Şubat’ta yaşanan felaketin ardından ilk kez basın mensuplarının karşısına çıktı. 2022-2023 sezonunu ve play-off sürecini ayrıntılarıyla anlatan Bolat, konuşmalarında oldukça sitemkar konuştu. Başta Hatay Büyükşehir Belediyesine, İskenderun Belediyesine sitem eden Bolat kentin ileri gelen sanayi kuruluşlarına da aynı şekilde sitemkârdı.

Sahası olmadan mücadele eden bir kulübün bundan daha iyisini yapamayacağına da değinen Bolat; “Sahası olmayan, depremden çıkmış ve şehrin dinamiklerinden destek görmeyen kulübü grup finaline kadar taşıdık. Eğer ki birbirimize kenetlenebilseydik bugün 1. Ligdeydik. En büyük sitemim Büyükşehir Belediyesinedir. İskenderun belediyesi ile şehrimizin dinamiklerinden de destek göremedik ama Büyükşehir Belediyesi bizlere hiç el uzatmadı” dedi.

Başkanlık görevini bırakmakta kararlı olduğunu ancak Milletvekili Abdulkadir Özel ile yaptığı görüşmeden sonra verilen sözlerin yerine gelip gelmediğine bakacağını ve yol haritasını ona göre belirleyeceğini belirten Bolat; “Kulübün 72 milyon TL’nin üzerinde masrafı var. Bu masrafı tek başımıza çekmek artık zor! Sponsorluk bekliyoruz. Yerel yönetimlerden destek bekliyoruz” şeklinde konuştu. Bolat’ın açıklamalarındaki ayrıntılar şu şekilde oldu…

Futbolcularım Bu İşi İyi Bir Şekilde Bitirdi

Seon sonu değerlendirmesinde deprem felaketi sonrasında yalnız kaldıklarına işaret eden Başkan Bolat; “6 Şubat’ta yaşadığımız afet kulübümüzü de derinden etkiledi. Ancak biz lige devam etme kararı alarak maçlarımızı İstanbul’da oynamaya başladık. İstanbul’da kaldığımız süre içinde birçok futbol adamı bizleri ziyaret etti ancak bölgemizden hiç ziyaret olmadı. Yetkililere kızamıyorum. Onlar da depremle ilgili sorunlarla uğraştılar ama bizde manevi olarak bir destek bekledik.

Bu sene üçüncü ligden çıkan takımlar arasında play-off’larda yarı finale kadar çıkan bir tek İskenderunspor oldu. Mental olarak zaten yorgun olan futbolcularımın bu işi iyi bir şekilde bitirdiğini düşünüyorum” dedi.

Finale Çıksaydık Birinci Ligdeydik…

Camia olarak kenetlenmenin başarıdaki önemine de vurgu yapan Bolat; “Camia olarak daha da kenetlenebilseydik şu anda 1. Ligde olabilirdik. Federasyon yetkilileri ile yaptığımız istişarelerde İskenderunspor’umuzun Şanlıurfa ile finale kalması halinde final maçının oynanmadan her iki takımında 1. Lige çıkartılabilmesi hususunda konuşmalar yapmıştık. Bunun için de pozitif cevaplar almıştık. Büyük ihtimalle İskenderunspor finale kalsaydı 1. lige çıkmış olacaktık.

1’ci Lige çıkan takımlara baktığımızda bütün şehrin kenetlenmiş olduğunu görüyoruz. Belediyelerden alınan yardımlarla da şampiyon olmayı hak etmişlerdir. Biz ise sadece kendi çabamızla buraya kadar geldik” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Kulübün mali tablosu hakkında da konuşan Başkan Hakan Bolat, sponsor yardımlarının yetersizliğinden bahsederek herkesin taşın altına elini daha da fazla koyması gerektiğine işaret etti.

Yeni sezonda başarılı olmak için bazı kriterlerin yerine gelmesi gerektiğine de değinen Bolat, başarıyı yakalayabilmek adına sadece mali olarak değil, stat konusunun ve bunun yanında antrenman sahaları probleminin çözülmesinin şart olduğunu, alt yapıya da gerekli önemin verilmesi gerektiğine değindi.

İskenderunspor’u Yaşatacak Olan Alt Yapı ve Amatör Kulüplerdir

Alt yapıdaki futbolcuların ve diğer amatör kulüplerimizin de desteklenmesinin şart olduğunu belirten Baolat; “İskenderunspor’u yaşatabilmek için alt yapıdan veya diğer amatör kulüplerden kaliteli birkaç futbolcu almanın şart olduğunu her fırsatta söylüyorum. Ancak bizim dört dörtlük antrenman sahamız yok! Karaağaç ve İskenderun’daki iki sahada hem antrenman yapılıyor hem de maçlar oynanıyor. Amatör kulüpler böyle bir ortamda nasıl futbolcu yetiştirsin? Bunu kimse bekleyemez.

Büyükşehir Belediyesi Maddi-Manevi Destek Olmalı

Maalesef Hatay Büyükşehir Belediyesi tüm imkânlarını Antakya’ya veriyor. Tüm desteğini Hatayspor’a veriyor. Bizden de HATSU’dan kiraladığımız antrenman sahası için 130.000 lira kira alıyor. Bir taraf bal ve petekle beslenirken, İskenderunspor ise sadece Hakan Bolat’ın çabaları ile mücadelesini sürdürüyor.

Hakan Bolat’a endeksli bir İskenderunspor olamaz. Ben bugün varım, yarın yokum ama İskenderunspor her daim olmalı. Bu yüzden de bu taşın altına herkes elini koymalı! Özellikle Hatay Büyükşehir Belediyesi İskenderunspor’a da burada bulunan tüm Amatör kulüplerimize de kucak açmalı, maddi manevi destek vermelidir” şeklinde konuştu.

Antrenman sahasını yetersizliğinden de bahseden Baolat; “Antrenman sahamızın hemen yanında yine büyükşehir belediyesine ait bir Hayvan Rehabilitasyon Merkezi var. Burası için de birçok kez girişimde bulunduk açıklamalar yaptık. Bu alanı da bize verin antrenman alanımızı büyütelim. Kulübümüze yakışan bir tesis haline getirelim. ‘Antrenman sahasının yanında hasta hayvanlar olmamalı’ dedik ama dinletemedik. 1. lige çıktığımızı düşünün bu tesislerde kalmamız imkân haricidir” diye konuştu.

En Büyük Gönül Kırıklığım Hatay Büyükşehir Belediyesine

Deprem Formaları ve forma desteği hakkında da konuşan Başkan Bolat; “Yaşadığımız deprem afetinin sonunda bir forma kampanyası başlattık. Siyah formalarımızı satışa sunduk. Dışardan herkes bu forma kampanyamıza destek verdi, binlerce forma alındı. Ancak ne Hatay Büyükşehir Belediyesi ne de İskenderun Belediyesi bu formalardan alarak kulübümüze destekte bulunmadı.

Sadece Büyükşehir Belediyesine sitem etmiyorum. Yaşadığımız bu zorlu sezon boyunca İskenderun ve Arsuz Belediyeleri de kulübe daha fazla yardım edebilirdi ancak en büyük gönül kırıklığım Hatay Büyükşehir Belediyesinedir” dedi.

Bu Şehir Kenetlenirse Geçen Yılki Gibi Yine Başarılı Olur

Yeni sezon için göreve devam etme durumunu verilen sözlerin yerine getirilmesine bağlı olarak %50-%50 olarak değerlendiren Bolat; “2023-2034 sezonunda devam edebilmemiz için gerekli bütçe 72 milyon 700 bin TL’dir. Bunu tek başıma vermem artık çok zor. Kimseden teberru istemiyoruz. Sponsorluk hakkı ile destek bekliyoruz. Stat ismi sponsorluğu ve forma reklâmları ile bu desteklerin verilmesini istiyoruz. Vekilimiz Abdülkadir Özel’in isteği ile bir görüşme gerçekleştirdik. Göreve devam edebilmemiz için gerekli şartları konuştuk. Bana destek bulmak adına çaba sarf edeceğini söyledi.

Özellikle İskenderun Belediyesinden destek almayı bekliyoruz. Otobüs, iaşe, tesisi ve idari personel desteği gibi… 6.300 TL’lik bu desteği vereceklerine inanıyorum. 35-40 milyonluk sponsorluk geliri bulabilirsek, gerisini Hakan Bolat olarak yine ben karşılarım.

Bu şehir, yerel yönetimleriyle, mülki amirleri ile iş adamlarıyla ve taraftarıyla kenetlenirse kesinlikle başarılı olur. Bunu geçen sene bizzat yaşadık. İskenderunspor, İskenderun şehrinin sorunudur ve herkes başarı için elini taşın altına koymalıdır” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here