Hac’ca Gidemeyenler Hak Kaybına Uğramayacak!

0
349

müftü açıklama1İskenderun İlçe Müftü Vekili Mehmet Altunal, Suudi Arabistan’ın Hac için kontenjan kısıtlamasına gitmesi durumda, hak sahiplerinin hiçbir maddi ve hak kaybına uğratılmayacaklarını söyledi. Altunal, hak sahibi olanların bu sene gidemeyecek olmaları durumunda seneye kuraya katılmadan direk gidebileceklerini belirtti.

Kabe’de yapılan tadilat dolayısı ile düşürülmesi gündemde olan kontenjan sayısı, Hac vazifesini yapmak üzere kutsal topraklara gitmeye hazırlanan hacı adaylarını oldukça düşündürüyor. Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız İskenderun Müftü Vekili Mehmet Altunal, hacı adaylarının yürüklerine birazda olsa su serpti. Altunal; “Suudi Arabistan yetkiliklerinin, Kabe’nin etrafında hacı adaylarının tavaf ettikleri metaf alanını genişletme çalışmasını tamamlayamamalarından ötürü, tüm ülkelerden gelecek olan hacı adaylarının kontenjan sayısını azaltma talebi var. Türkiye’den %14 bir kontenjan azaltma talepleri olmuştur. Fakat bu durum henüz netlik kazanmış değil, bu konu ile ilgili Türk hükümeti olarak gerekli girişimler devam ediyor” dedi.

Altunal, girişimler olumsuz sonuç vermesi halinde bile bu yıl hacca gitmeye hak kazanan hacı adaylarının Diyanet İşleri Başkanlığının kararı ile seneye hacca giderken kura çekimine katılmadan direk gideceklerini söyledi. Hacı adaylarının hiçbir maddi ve hak kaybı yaşatmayacaklarının altını çizen Altun, sadece bu yıl hacca gitmeye hak kazananlar seneye gidebileceklerini söyledi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here