Habib-i Neccar Hazretleri Anma Etkinlikleri Düzenlendi

0
69

habib-i neccar anma1Antakyalı bir Allah dostu olan, Kuran-ı Kerim’de Yasin Suresi’nde övülen, müjdelenen şehid Habib-i Neccar Hazretleri’ni daha iyi tanıma, tanıtma ve anlatma adına; Antakya Belediyesi, Habib-i Neccar Hz. ve Camii’ni Tanıtma Derneği ile Habib-i Neccar Eğitim ve Kültür Vakfı ve 10 sivil toplum kuruluşu işbirliğiyle 22-25 Mayıs tarihleri arasında “Habib-i Neccar Hz. Anma Etkinlikleri” düzenleniyor.

Antakya Belediyesi, Habib-i Neccar Hz. Camii’ni Tanıtma Derneği, Habib-i Neccar Eğitim ve Kültür Vakfı ve 10 sivil toplum kuruluşu işbirliğiyle gerçekleştirilen etkinliklerle Antakya’da ve çevresinde, Habib-i Neccar Hazretleri’nin Hatay’a, ülkemiz ve tüm dünya insanlarına daha iyi anlatılarak tanıtımının sağlanması hedefleniyor.

Antakya Meclis Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen törenle başlanan Habib-i Neccar Hazretleri’ni anma etkinlikleri açılışına vatandaşların ilgisi yoğundu. Çok sayıda vatandaşın katılım gösterdiği ve büyük beğeni ile izlediği etkinliklere Kuran Tilaveti ile başlandı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş yaptı.

Başkan Savaş konuşmasında cennet vaat edilen Habib-i Neccar Hazretleri için bundan sonra her yıl anma etkinlikleri düzenleneceğini belirterek; “Hem Hıristiyan alemi hem de İslam alemi tarafından çok iyi bilinen Habib-i Neccar Hazretlerini anmak üzere sivil toplum kuruluşları ile birlikte ilk defa böyle bir etkinlik düzenledik. Habib-i Neccar Hazretlerinin ismine yakışır bir anma programı oluşturduk. Konya’nın nasıl Mevlanası varsa, bizimde Habib-i Neccar Hazretlerimiz var. Bunu ülkemize, dünyamıza en iyi şekilde tanıtmamız ve yaşadığımız kentin adını duyurmamız gerekir” diye konuştu.

Başkan Savaş, Habib-i Neccar Hazretlerini anma etkinlikleri dolu-dolu geçecek bir programa sahip olduğunu ancak Reyhanlı’da yaşanan olaylar nedeniyle bazı etkinliklerin iptal edildiğini de sözlerine ekledi. Anma etkinlikleri kapsamında; konferanslar, Kuran Ziyafeti ve Hatim Duaları, Gözyaşı Geceleri, sempozyumlar düzenlenecek.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here