Habib-i Neccar Anılacak

0
217

habib-i neccar anma1Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, sayısız değerlere sahip olan ilimizin önemli değerlerinden biri olan Antakyalı Habib-i Neccar hazretlerinin insanlığın ortak tarihindeki rolüyle mütenasip tanınırlığı ve bilinirliği olmadığını, bunu sağlamak amacıyla ilimizde “Habib-i Neccar Hazretleri Anma Etkinlikleri”nin düzenlenmesinin planlandığını kaydetti.

Konu ile ilgili olarak Abdurrahman Melek Salonu’nda düzenlenen toplantıda konuşan Vali Lekesiz; “Hatay coğrafyası, insanlığın ortak hafızası olan ve pek çok değere sahip özel bir coğrafya. Bu değerlerden bir tanesi de Habib-i Neccar Hazretleri. Ancak maalesef ne ilimiz halkı ne de ülkemiz insanı Habib-i Neccar’ı yeterince tanımıyor. İnsanlar belki O’nun hakkında üç-beş cümlelik bilgiye sahipler ancak Habib-i Neccar  çok daha fazla tanınmayı hak eden bir değer” diye konuştu.

Habib-i Neccar’ı daha iyi tanıma, tanıtma ve anlatma adına söz konusu etkinliğin anlamlı olacağını ifade eden Vali Lekesiz; “Habib-i Neccar’ın daha tanınır ve bilinir olması için geleneksel hale gelecek bir organizasyon yapalım” dedi.

Toplantıya davet edilenlerle yapılan uzun değerlendirmeler ve görüşmeler sonucunda etkinliğin; bu yıl Habib-i Neccar Kültür Derneği tarafından düzenlenmesinin ve ilgili resmi kurum ve kuruluşların destek vermesinin uygun olacağını, ancak diğer taraftan da hem her yıl organizasyonları düzenlemek ve hem de Habib-i Neccar ile ilgili doküman, belgesel, yüksek lisans tezi, doktora tezi ve benzeri çalışmaları desteklemek, organize etmek, neticede Habib-i Neccar’ın çok daha geniş kitleler tarafından tanınmasına hizmet etmek üzere ilin dinamikleri tarafından sahiplenilecek bir Habib-i Neccar Vakfı kurulmasının, etkinliklerin de geleneksel olarak her yıl bu Vakıf tarafından yapılmasının uygun olacağı konusunda görüş birliğine varıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here