Güzelmansur; “Demokrasi Yolunda Mücadeleye Devam Edeceğiz”

0
80

uğur mumcu1Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, Gazeteci Uğur Mumcu’nun öldürülüşünün 24. Yıl dönümü nedeni ile bir anma mesajı yayınladı.

Uğur Mumcu’yu, CHP Hatay İl Örgütü olarak ölümünün 24. yıldönümünde saygı ve özlemle andıklarını ifade eden sözlerine Uğur Mumcu’nun “Bağımsızlık Mustafa Kemal’den armağandı bize. Emperyalizmin ahtapot kollarına teslim edilen ülkemizin bağımsızlığı için kan döktük sokaklara. Mezar taşlarımıza basa basa, devleti yönetenler, gizli emirlerle başlarımızı ezmek, kanlarımızı emmek istediler. Amerikan üsleri kaldırılsın dedik, sokak ortasında sorgusuz sualsiz vurdular… Yirmi iki yaşlarındaydık öldürüldüğümüzde ey halkım, unutma bizi” sözleriyle başladı.

Türk Milletinin bugün Uğur Mumcu’nun yıllar önce ne anlatmak istediğini, niçin öldürüldüğünü daha iyi anladığını ifade eden Güzelmansur; “Bir gün gelip de imamların savcı olacağını söylediğinde, ‘Ergenekon Savcıları’ için uyarıyormuş bizi… Türkiye’nin tüm kurumlarının, Cumhuriyet’in tüm kazanımlarının tartışılacağı günlerin geleceğini söylüyormuş anlayana… Mumcu, katledildiği güne kadar emperyalizmin ülkemize ve bulunduğumuz coğrafyaya yönelik karanlık planlarını açığa çıkartıp, bu planların uygulanmasında rol oynayan “mafya-tarikat-ticaret ve siyaset” bağlantılarının üzerine büyük bir kararlılık ve cesaretle gitti. Bütün bu karanlık oyunları birer birer belgeleriyle ortaya koydu. Ama bizden önce Uğur Mumcu’yu öldürenler anlamış ne demek istediğini.

Bugün öldürülüşünün 24. yıldönümü. Sıradan herhangi bir cinayeti kısa sürede çözebilen devlet, ne yazık ki 24 yıldır bu cinayeti çöz(e)medi. Ama bu karanlık bir gün dağılacak ve Nazım’ın dediği gibi ‘Elini kolunu sallayarak dolaşacak bu güzelim memlekette hürriyet.’

Demokrasinin tüm kurallarıyla işlediği özgür bir ülke düşüncesi, bizleri ve gelecek kuşaklarımızı aydınlatmaya devam ediyor. Aydınlanma ve demokrasi yolunda mücadele etmeye devam edeceğiz.

Bizleri meşale gibi aydınlatan, yaşamlarını demokrasi ve toplumsal barışa adamış olan Uğur Mumcu’yu, Abdi İpekçi’yi, Turan Dursun’u, Muammer Aksoy’u, Bahriye Üçok’u, Ahmet Taner Kışlalı’yı, Onat Kutlar’ı, Metin Göktepe’yi ve bu uğurda yaşamlarını kaybetmiş tüm basın emekçilerimizi saygı ve özlemle anıyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here