Güreş’te Dünya Kupası Heyecanı Başlıyor

0
60

aba güreşi2‘4. Geleneksel Aba Güreşi Dünya Kupası’ Antakya Belediyesince 29-30 Haziran’da Antakya Atatürk Stadında Gerçekleştirilecek…

Antakya Belediyesi’nce düzenlenen 4. Geleneksel Aba Güreşi Dünya Kupası bugün başlayacak. Hafta sonu 2 gün boyunca Antakya Atatürk Stadında yapılacak organizasyon öncesinde güreş severleri dünya kupası heyecanı sararken, ilk gün Türkiye Şampiyonası, ikinci gün de Dünya Şampiyonası müsabakaları gerçekleştirilecek.

Bu yıl Türkiye, Nahçivan, Azerbeycan, Özbekistan, Kırgızistan, Almanya, Başkurdistan-Rusya Federasyonu, Bulgaristan, Dağıstan, İran, Kırım-Ukrayna, Macaristan, Romanya, Türkmenistan, Afganistan, Yakutistan-Rusya Federasyonu, Kosova olmak üzere en az 17 ülkenin katılımıyla gerçekleşecek ‘4. Geleneksel Aba Güreşi Dünya Kupası’ karşılaşmaları öncesinde güreş severleri şimdiden büyük bir heyecan sardı. Turnuvaya yurt içinden ve yurt dışından 500’e yakın sporcunun katılması beklenirken, iki gün sürecek olan turnuvada ilk gün (29 Haziran Cumartesi günü) Türkiye Şampiyonası, ikinci ve son gün (30 Haziran Pazar günü) ise en az 17 ülke sporcularının katılımıyla Dünya Kupası gerçekleştirilecek.

Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş tarihi geçmişi 5000 yıl öncesine uzanan, yöresel kültürümüz Aba Güreşi’ni ve aynı zamanda ilimizi ve ülkemizi tüm dünyaya tanıtmak amacıyla dört yıldır Aba Güreşleri düzenlediklerini hatırlattı. Son iki yıldır organizasyonu uluslararası platforma taşıdıklarını belirten Savaş, Geleneksel Aba Güreşi Dünya Kupası’nın dördüncüsüne de tüm halkı beklediklerini ifade etti.

4. Geleneksel Aba Güreşi Dünya Kupası’nın programına göre, ilk günkü Türkiye Şampiyonası saat 12.00’de başlayacak. Gece 23.00’e kadar süren müsabakalar sonunda ödül töreni gerçekleştirilecek. İkinci günde gerçekleştirilecek Dünya Kupası mücadeleleri saat 18.00’de Mehteran Takımı ve tüm ülke bayrakları eşliğinde Kortej Yürüyüşü ile başlayacak. 18.30-23.00 arasında yapılacak Güreş müsabakaları sonunda dereceye girenlere ödülleri takdim edilecek.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here