Güney Akademi Geleneği Bozmadı

0
242

güney akademi1Güney Akademi Gençlik ve Spor Kulübü, Hatay Kulüplerarası Amatör Basketbol Ligi müsabakalarında katıldığı 4 kategoriden Yıldız Erkekler, Küçük Erkekler, Küçük Kızlar kategorilerini İskenderun birincisi, Genç Erkekler kategorisini ise İskenderun ikincisi olarak bitirdi. Hatay finallerinde ise tüm kategorilerde ilk 3 içerisine giren Güney Akademi, Küçük Erkekler kategorisinde Hatay 3’cüsü olmasına rağmen Karaman’da düzenlenen Küçük Erkekler Bölge Şampiyonasında ilimizi temsil etti. Yıldız Erkekler kategorisinde Hatay Finali oynama başarısı da gösteren Güney Akademi, bu yılı da basarîli bir çizgide bitirdi.

Sezon değerlendirmesi yapan kulüp başkanı Nebil Özdemir; “Kulübümüz bu yıl katıldığı 4 kategoriden üçünü İskenderun Şampiyonluğu, birini ise İskenderun İkinciliği ile bitirdi. Hatay finallerinde Yıldız Erkeklerde final oynayan takimimiz, diğer kategorilerin tümünü Hatay üçüncüsü olarak bitirdi. Bunların dışında kulübümüzün altyapısından yetişen ve ayrıca bu yılki Küçük Kız takımımızın başarılı oyuncusu Esin Oktay, Türkiye Bayanlar 1. Ligi takımlarından Botaşspor tarafından yaz kampına davet edildi. Bilindiği Botaşspor’un başında Bayanlar Milli Takim baş antrenörü Ceyhun Yıldızoğlu bulunuyor. Bu da oyuncumuzun aldığı daveti daha anlamlı kılıyor.

Başarılı grafiğimizi bundan sonraki yıllarda da sürdürmek istiyoruz. O yüzden altyapımıza müthiş özen gösteriyoruz. Basketbolu seven birbirinden yetenekli çocuklarımızla hafta sonu ve hafta içi idmanlarımızda var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

Önlerinde Minikler Ligi müsabakalarının bulunduğunu belirten Özdemir; “Kulübümüzün 2 takımla mücadele edeceği Minikler Ligi önümüzdeki hafta başlıyor. Maçların şenlik havasında geçmesini amaçlıyoruz. Bu müsabakalar küçük yastaki çocuklara basketbolu sevdirmek için çok büyük bir fırsat. Tüm basketbol severleri birbirinden güzel maçları izlemek üzere Kapalı Spor Salonu’na davet ediyoruz” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here