Güney Akademi Bölge İkincisi

0
325

güney akademi6Kulüplerarası Yıldız Erkekler Liginde Hatay Şampiyonu olarak ilimizi Bölge Şampiyonasında temsil eden Güney Akademi, Bölge ikinciliği derecesi ile kente döndü.

Temsilcimiz Adana’da oynanan bölge şampiyonası grup maçlarında Niğde ve Maraş ekipleriyle eşleşti. Niğde maçında şanssız bir mağlubiyet alan temsilcimiz, Maraş temsilcisini farklı skorla yenerek grubundan birinci çıktı. Yarı finalde Gaziantep temsilcisi Güney Eğitim Kurumları ile eşleşen Güney Akademi, nefesleri kesen bir mücadelenin ardından galip gelerek, Bölge finali oynamaya hak kazandı. Finalde Mersin temsilcisi Tarsus Amerikan Koleji ile karşılaşan Güney Akademi, oyunun son iki periyodunda yaptığı hatalar sonucunda müsabakadan mağlup ayrılarak turnuvayı Bölge İkincisi olarak bitirdi.

Konu ile ilgili görüşlerini dile getiren Güney Akademi Baş Antrenörü Nebil Özdemir, “Takımımız, Hatay’ı Adana’daki grup maçlarında en güzel şekilde temsil etti. Türkiye’nin en zorlu bölgesi olan Merkez Güney Grubuna 14 takım katılıyor. Bu şampiyonaya Mersin, Adana, Kayseri, Konya, Gaziantep gibi 1. Ligde takımları olan şehirlerin altyapıları geliyor. Böyle zorlu bir grupta elde edilen final, bizler için sevindiricidir. Şampiyon olmaya çok yaklaştık ama final maçında tecrübe eksiğimiz görünür bir şekilde ortaya çıktı. Yine de oyuncularımızı gösterdikleri üstün mücadeleden dolayı tebrik ediyorum” dedi.

Hatay’da Erkek basketbolunda uzun süredir yaşanmamış bir başarıya imza attıklarını da dile getiren Özdemir; “Bu başarının sürekli olması için, şehrimizdeki takım sayısının, basketbola yatırımın, sponsor desteğinin ciddi artması gerekiyor. Mücadele ettiğimiz şehirler bu açıdan bizim çok önümüzde. Sürekli grup finallerinde olmak ve Hatay’dan bölge şampiyonu takımlar çıkarmak istiyorsak, şehirdeki basketbol kültürü kadar ve maddi yatırımların, tesis sayısının ve takımlara sponsor desteğinin artırılması şart” diyerek sözlerini noktaladı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here