Gündemden Kısa Kısa Haberler!

0
365

Uzman Çavuş Beylik Tabancasıyla İntihar Etti

İskenderun Deniz Üs Komutanlığı’nda görevli 35 yaşındaki Uzman Çavuş İlker Bilgin, birliğinde tabancasını başına ateşleyerek intihar etti. Olay, Remzi İlboğa Kışlası’nda önceki gün akşam saatlerinde meydana geldi. Deniz Üs Komutanlığı’nda görev yapan ve uzun süredir bunalımda olduğu öğrenilen Uzman Çavuş İlker Bilgin, belindeki tabancasını şakağına dayayıp ateşledi. Ağır yaralı olarak İskenderun Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Uzman Çavuş Bilgin, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Borçlarının olduğu ve bu nedenle bunalıma girmesinin ardından intihar ettiği iddia edilen Uzman Çavuş İlker Bilgin’in intiharıyla ilgili soruşturma başlatıldı.

Kırıkhan Güzelce Jandarma Karakolu Onarılıyor

Kırıkhan ilçesinde bir grup PKK’lının roketli saldırısı sonucu 3 askerin yaralandığı Güzelce Jandarma Karakolu onarıma alınarak güvenlik tedbirleri artırıldı. 30 Eylül 2012 tarihinde teröristlerin saldırısına uğrayan Amanos Dağları eteğindeki Karakolu ziyaret eden Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, karakolun bakıma alınması talimatını verdi. Talimatı üzerine bakıma alınan karakolda güvenlik üst seviyeye çıkarıldı. Karakolun etrafında bulunan ağaçlar kesildi, istinat duvarları yeniden yapılmaya başlandı. Öte yandan saldırıda ağır yaralandıktan sonra GATA’da tedavi altına alınan Jandarma Kıdemli Başçavuş Ahmet Mengül’ün bugün taburcu edilerek ilçeye dönmesi bekleniyor.

İskenderun M Tipi Cezaevinde Bayram Konferansı

İskenderun Müftüsü Hamdi Kavillioğlu 23 Ekim 2012 günü, İskenderun M tipi cezaevinde mahkûmlara “Kurban Ve Tarihçesi “ konulu bir konferans verdi. İlginin yoğun olduğu konferansta müftü Kavillioğlu kısaca kurbanın fıkhî yönünü izah ettikten sonra kurbanın tarihçesini anlattı ve bayramın âdab ve güzelliklerinden bahsetti. Kavillioğlu, cezaevinde de olsak bayramın bayram gibi kutlanması gerektiğini belirterek, koğuşlardaki bütün arkadaşların birbirleriyle kucaklaşarak bayramlaşması gerektiğini, kardeşliğin, sevginin ve saygının ön plana çıkartılması gerektiğini ifade etti. Konferansın sonunda 2 imam arkadaşın söylediği ilahiler, aşrı şerif ve dua ile program sona erdi.

Haber Portalı İskenderun.org 9cu Yaşını Kutluyor

22.10.2004 tarihinden itibaren yayın hayatına başlayan ve İskenderun başta olmak üzere bölgenin kültürel,ekonomik ve sosyal gelişmelerini halka aktarmasında tarafsız ve doğru bir şekilde sunan Haber Portalı www.iskenderun.org 9’ncu kuruluş yıldönümünü kutluyor. Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan İGC yönetimi; “8’nci yılını bitirip 9’ncu yılına giren www.iskenderun.org’nin başta İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Ufuk Aktuğ başta olmak üzere Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Halit Sapmaz, Haber Müdürü İdris Aydoğan ve emeği geçen tüm arkadaşlarımızı kutlar, yayın hayatında başarılarının devamını dileriz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here