Gündemden Kısa Kısa Haberler

0
62

Mazot Kaçakçıları Aramada Yakayı Ele Verdi

Mazot kaçakçıları, Suriye sınırına paralel akan Asi Nehrinden kayıklarda geçirdikleri mazotu jandarmadan kaçıramadı. Edinilen bilgiye göre, kaçakçılar Altınözü ilçesinde bağlı Hacıpaşa mevkiinde Suriye’den kaçak olarak getirdikleri 1 ton 300 litre kaçak mazotu Asi Nehri’nden kayıklarla Türkiye tarafına geçirdi. Daha sonra bidonlar içerisindeki kaçak mazotu araca yükleyip Antakya güzergâhına doğru ilerledi. Bu sırada jandarmanın rutin yol kontrolüne takılan kaçak akaryakıt yüklü araç durduruldu. Jandarma ekiplerinin araçta yaptığı aramada 1 ton 300 litre kaçak mazot ele geçirdi. Araç sürücüsü jandarma tarafından gözaltına alındı.

Ormanlık Alana Havan Topu Mermisi Düştü

Suriye’nin Lazkiye kentine bağlı Keseb beldesi yakınlarında askerlerle muhalifler arasında devam eden çatışmalar sırasında atılan bir havan topu mermisi, Yayladağı ilçesi Kayapınar mevkisindeki ormanlık alana düştü. Bölgenin ormanlık olması nedeniyle olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Suriye sınırına yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki bölgeye havan topu mermisi düşmesine Türkiye tarafından da anından karşılık verildiği bildirildi. Suriye’de yaşanan çatışma sesleri, gün boyunca Yayladağı ilçesinin sınır köyleri olan Çandır ve Göçlekçiler’den de duyuldu.

Kamyonetin Çarptığı Motosiklet Sürücüsü Öldü

Kırıkhan ilçesinde kamyonetin çarptığı motosikletin sürücüsü hayatını kaybederken, arkasında oturan genç ise ağır yaralandı. Edinilen bilgiye göre, Hassa yönünden Kırıkhan’a giden Y.Y. (48) yönetimindeki 31 KAF 35 plakalı kamyonet, Yeni Sanayi Sitesi önündeki kavşaktan dönüş yapacağı sırada Ceylanlı köyünden Kırıkhan’a giden Şaban Mandal’ın (18) kullandığı motosiklete çaptı. Kamyonetin altına giren motosikletin sürücüsü hayatını kaybederken, arkasında oturan Mehmet Mandal (16) ağır yaralı olarak Kırıkhan Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Kamyonet sürücüsü gözaltına alınırken, olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Bilezik Çalanlar Kastamonu’da Yakalandı

14 Şubat Sevgililer Gününde, İskenderun’da bir kuyumcu dükkânını soyan sevgililer, kaçtıkları Kastamonu’da yakalandı. Nebil Kuyumcu dükkânına müşteri gibi giren iki sevgili O.Y. ve Z.K. bileziklere bakmak istedi. Zanlılar Sevgililer Günü yoğunluğundan yararlanarak, 2 burma bileziği çalarak olay yerinden uzaklaştı. Emniyet güçleri de dükkândaki güvenlik kamerasını inceleyerek, şüphelilerin eşkâlini belirledi. Ekipler, olaya karışan O.Y. ile Z.K’nın yakalanması için illerdeki emniyet müdürlüklerine bilgi verdi. Olaydan sonra izlerini kaybettiren O.Y. ve Z.K., Kastamonu’ya gelerek şehrin en işlek caddesinde sevgili gibi gezmeye başladı. Kastamonu Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, şüpheli hareketleri bulunan zanlıları takibe aldı. Zanlıları bir müddet takip eden emniyet güçleri, zanlıları kıskıvrak yakaladı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, ardından adliyeye sevk edildi. Çıkarıldıkları nöbetçe mahkeme tarafından tutuklanan zanlılar, suça karıştıkları en son il olan Hatay Emniyet Müdürlüğüne teslim edildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here