Gümrük Bakanı Akdenizli İhracatçılarla Bir Araya Geldi

0
127

akib-gümrük bakanı1Bir dizi temas ve incelemelerde bulunmak üzere Mersin’e gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Akdeniz İhracatçı Birlikleri’nin verdiği yemeğe katılarak ihracatçılarla bir araya geldi.

Akdeniz İhracatçı Birlikleri’nin ev sahipliğinde gerçekleşen yemeğe Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin yanı sıra, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin Milletvekilleri Baki Şimşek, Yılmaz Tezcan, Ali Cumhur Taşkın ve Hacı Özkan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Gümrük Bakanlığı Müsteşarı Cenap Aşcı, AKİB Koordinatör Başkanı M.Bülent Aymen, AKİB Koordinatör Başkan Yardımcıları Mahmut Arslan ve Ali Can Yamanyılmaz, Akdeniz Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı A.Uğur Ateş, Akdeniz Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkan Vekili Faruk Aytek ile Mersin’in oda temsilcileri katıldı.

Akdeniz İhracatçı Birlikleri Başkanlarını ve oda temsilcilerinin sorun ve taleplerini tek tek dinleyen Bakan Tüfenkci ve ekibi aktarılan sorunları not alarak, ihracatçıları rahatlatacak uygulamaların en kısa sürede hayata geçirileceğini vurguladı ve “Her zaman ihracatçımızın yanında olacağız ve sorunlarını da en kısa zamanda çözüme kavuşturacağız” şeklinde konuştu.

akib-gümrük bakanı2

Bakan Tüfenkci, Mersin’de bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek; “Liman ve Serbest Bölge Mersin ticaretinde önemli bir yer tutmaktadır. Amacımız, ticaret erbabı, sanayici ve ihracatçının önünü açıp, güvenli ticaret yapılmasını ve gümrüklerdeki iş ve işlemlerin hızlı bir şekilde yürütülmesini sağlamaktır. Bunları sağladığımız takdirde hem Mersin hem de Türkiye kazanır. Bu kazanımlar da Mersinliye iş ve aş olarak geri döner” dedi.

AKİB Koordinatör Başkanı Bülent Aymen, ihracatçılar olarak Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın çalışmalarının yakından takip ettiklerini, bu zamana kadar her türlü taleplerine yanıt aldıklarını ve destek gördüklerini dile getirerek, özellikle Rusya ve Irak ile olan problemlerin çözüme kavuşturulması ve araç geçişlerinin kolaylaştırılması konusunda ihracatçıların taleplerini iletti.

AKİB Koordinatör Başkan Yardımcıları Mahmut Arslan diğer ülkelerdeki gümrük uygulamalarını ülkemizde uygulamalar ile kıyaslayarak sorun görülen noktaların çözüme kavuşturulması noktasında Bakan Tüfenkci’den destek beklediklerini belirtirken, Akdeniz Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Uğur Ateş ise Suriye ve Irak’la yaşanan sorunların altını çizerek çözüm istediklerini söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından AKİB Koordinatör Başkanı Bülent Aymen, Bakan Tüfenkci’ye ihracatçının yanındaki duruşu ve ihracatçıların sorunlarına gösterdiği duyarlıktan dolayı teşekkür ederek, bir hediye takdim etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here