Gül; “İskenderun Masa Başında Küçültülüyor”

0
161

MHP İskenderun İlçe Başkanı İbrahim Gül, Hatay’ın büyükşehir olmasıyla ilgili tasarıda İskenderun’un küçültülmesine tepki gösterdi.

İskenderun’un masa başında küçültüldüğüne vurgu yapan Gül; “Türkiye’de 13 yeni Büyükşehir Belediyesiyle, 43 yeni ilçenin kurulmasıyla ilgili Kanun Teklifi AKP Milletvekilleri imzası ile görüşülmek üzere TBMM’ye gönderildi. Yeni yapılanma ile İskenderun’a bağlı üç mahalle İskenderun ilçesinden alınarak Arsuz ilçesine bağlanmış olacak. Bu da demektir ki Hatay’ın en büyük ilçesi olan ve Türkiye’de birçok il merkezine göre nüfus yoğunluğu fazla olan İskenderun masa başında küçültülerek küçük bir ilçeye dönüştürülmüş ve “İl olmak” gibi bir iddiası olmayacağı gibi “İl olmak hayalide” ortadan kaldırılmış olacaktır” dedi.

İskenderun’un iktidar partisi tarafından hoyratça bölünmüş, paçavraya çevrilmeye çalışılmış olduğunu öne süren MHP’li Gül; “İskenderun belediyesinin birçok yatırımı kendi sınırlarından çıkarılmıştır. İskenderun’da üniversitelerin kurulması için büyük fedakarlık yapan iş adamları sivil toplum kuruluşlarının girişimleri küçümsenmiş ve kampus alanı Arsuz ilçesine bağlanmıştır. İskenderun Adliye binası, Briç salonu, Raif Denktaş Buz paten pisti, Konservatuar, Arıtma tesisi Arsuz ilçesi sınırlarına dâhil edilmiştir. Yapımına başlanması planlanan Merkez Camii Artık Arsuz Merkez Cami olarak inşa edilecektir. Bütün bu fiziki bölünmedeki mantıksızlığın yanında AKP Hükümeti Türk milletini Kültürel bölünme ile de karşı karşıya getirmek teşebbüsüne girmiştir. İskenderun feyezan Kanalının sınır olarak seçilmesi ve Arsuz’a kadar olan bölümünde yaşayan Alevi vatandaşlarımızın İskenderun’un yönetimine katkı sağlaması da engellenmek istenmiştir.

AKP Emperyalist düşüncenin ürünü olarak bu güne kadar “Böl Parçala Yönet” mantığı ile hareket ederek Türk Milletinin inanç ve Kültür değerleri ile oynamakta, Siyasi gücünü sadece bölmek ve yönetmek üzerine kurmaktadır. İhtiyaç dışı bir yapılanma ile Büyükşehir Belediye kavramını genişleten AKP Hükümeti mahalli yönetimleri ortadan kaldırmak sureti ile merkezi yönetim oluşturmaktadır. İl sınırları ile meydana gelecek yeni Belediyecilik anlayışında Özel idareler ortadan kaldırılacak, Köylerde yaşayan vatandaşlarımızın ihtiyaçları siyasi iradenin keyfiyetine teslim edilmiş olacaktır” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here