Güçlü İçme Suyu İçin Sondaj Çalışmaları Sürüyor

0
152

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), su seviyesini ve iletimini daha da güçlendirmek amacıyla yeni içmesuyu sondaj çalışmalarına devam ediyor.

Güçlü, temiz ve sağlıklı içmesuyu temini adına Projeler Dairesi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen program çerçevesinde sondaj çalışması yapıldığını aktaran Genel Müdürlük, Kırıkhan ilçesine bağlı Güventaş Mahallesi’nin içmesuyunu güçlendirecek çalışmada 384 metre derinliğinde kuyunun açıldığını ve saniyede 8 litre suyun elde edileceğini bildirdi.

Sondaj kuyusundan elde edilecek olan içmesuyunun mahalleyi rahata kavuşturacağını vurgulayan İdare, Kırıkhan’da olduğu gibi diğer ilçelerinde içmesuyunu güçlendirmek adına sondaj çalışmasının yapıldığını hatırlatarak, faaliyete geçirilen projede 1 sondaj kamyonu ve 4 personelin görev yaptığını aktardı.

HATSU, temiz içmesuyu temininin yanı sıra Hatay’ı paslı ve kireçli borulardan kurmak amacıyla hayata geçen içmesuyu projesi çalışmalarının hızla devam ettiğini hatırlattı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here