‘Gönül’ Mutfağı’ Gönülleri Fethetmeye Devam Ediyor

0
21

‘Tekrar Ayağa Kalktık Güzel Günler İçin’ ve ‘Birlikte İyileşeceğiz, Yaralarımızı El Ele Saracağız’ sloganlarıyla 6 Şubat’ın hemen ardından depremzedelerin yardımına koşan Gönül Mutfağı, Ramazan ayı boyunca da iftar yemekleri dağıtmaya devam ediyor.

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve 11 ilimizi derinden etkileyen depremin ardından İskenderun’da depremzedelerin sıcak yemek ve gıda ihtiyacını karşılamak için ivedilikle başlatılan gönüllü bir girişim olan Gönül Mutfağı, Ramazan ayında da her gün 4000 kişilik iftar yemeği dağıtıyor.

Yemeklerin hazırlanmasından pişirilmesine, gıda temininden lojistiğe kadar her ihtiyacı, tamamen gönüllüler aracılığı ile yürüten Gönül Mutfağı, felaketin ardından 70 bin kapasiteyle başlattıkları yemek dağıtımlarına uzun süre devam ederken, sonrasında da okullarda öğrencilere kahvaltı dağıtmaya devam etti. Ramazan ayının başlamasıyla birlikte iftar yemeklerine ağırlık veren Gönül Mutfağı ekibi, her gün iki üç mahallede yemek dağıtırken, sonrasında da konteyner kentlerde kalan vatandaşlarla birlikte iftar açıyorlar.

Her gün 4 ayrı noktada yaklaşık 4 bin kişilik yemek dağıtan Gönül Mutfağı ekibi, 3 bin kişilik iftar yemeğini farklı mahallelerde gönüllü üniversite öğrencileri ile birlikte dağıttıktan sonra da İbrahim Çeçen Vakfı Konteyner Kentteki misafirlerle iftar açıyor. Her gün farklı mahallelerde yemek dağıtan Gönül Mutfağı, 9 Şubat 2023’ten bugüne kadar ara vermeden, Türkiye’nin her yerinden gelen bağışlarla, gönüllülük esasıyla hizmet vermeye devam ediyor. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here