Gerçek Bir Dostu Yitirdik

0
91

Günaydın sevgili okuyucularım nasılsınız bu sabah? Değerli insan, sevgili büyüğümüz, duayen gazeteci Cevdet Uygun hayatını yitirdi. Mekânı cennet olsun. Çok üzüldüm! Bizim için, ailesi için, cemiyet için, büyük bir kayıp. Kültürlü, aydın, doğru, dürüst, gerçek bir dostu yitirdik. Yeri doldurulmaz nur içinde uyusun. Ailesine sevenlerine ve gazeteciler cemiyetine başsağlığı ve Allah’tan sabır diliyorum.

cevdet uygun2

& & & & &

Bazı insanlar kendilerini ne sanıyorlar bilmiyorum?… Nasıl bir özgüven nasıl bir anlayış? Bana uyarsan doğrusun, değilsen yanlış! Tamam, olabilir bu senin düşüncen. Sen yanlış buluyorsan bil ki sende karşındaki için yanlışsın. İnsanların seni ağza alınmayacak yaftalar ile yaftalamaları mutlu eder mi? Ki sen, bunu yapıyorsun?

& & & & &

Şehit ve sınırdan kötü haberler gelmeye devam ediyor. Ve biz hala umarsızca gerçek sorun çevresinde dolanıp duruyoruz. O ne dedi? Bu ne dedi? Bizim ağzımıza almaktan çekindiğimiz, yakıştırmalar havalarda uçuşuyor bütün hızı ile! Yazık bize. Bu arada en büyük teşkilatımız olan polis teşkilatının günü haftası kutlu olsun.

Ağabeyimiz, babamız, nişanlımız, eşimiz, kuzenimiz, kardeşimiz, arkadaşımız  ve bizim  emniyet içinde ve güvenle yaşamamız için gece gündüz çalışan, şehit düşen, polis kardeşlerimizin günü haftası kutlu olsun. Ve bu şiir onlara hediye olsun bendenizden.

Türk Polis Teşkilatı

Emniyet Genel Müdürlüğü, rütbeleri polis memurluğundan başlayıp emniyet genel müdürlüğüne kadar uzanan, tüm il ve ilçelerde örgütlenmiş, sahil ve denizlerde görevini askeri polis olan Sahil Güvenlik, kırsalda ise görevini askeri polis olan jandarmaya bırakmış, kentte ise görevi kendisi yöneten iç güvenlikten sorumlu devlet teşkilatıdır. 10 Nisan 1845 tarihinde temeli atılmıştır.

Kurumun yapılanması iki şekilde olmuştur. Birincisi Merkez Teşkilatı ve ikincisi ise Taşra Teşkilatı’dır. Merkez Teşkilatı, Daire Başkanlıkları şeklinde yapılanmıştır. Taşra Teşkilatı ise 81 ilde İl Emniyet Müdürlükleri olarak faaliyet yürütmektedir. Merkez Teşkilatı’ndaki daire başkanlıklarının bazıları direkt olarak emniyet genel müdürüne bağlı olmak ile birlikte diğerleri ise 5 adet emniyet genel müdür yardımcısına bağlı olarak hizmet vermektedir. Taşra teşkilatında ise illerin başında il emniyet müdürü bulunmakta ve ildeki bütün birimler il emniyet müdürüne bağlı olmaktadır.

polis günü kutlanıyor

Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde, belediye teşkilatlanması tamamlanmış olan il, ilçe ve beldelerde güvenlik, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından sağlanmakta; daha küçük birimlerin ve yapılaşmaya açılmamış alanların güvenliği ise Jandarma Genel Komutanlığı, sahil ve denizlerimizde ise Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından sağlanmaktadır.

Emniyet Genel Müdürlüğü Merkez ve 81 ilde teşkilatlanmış olup konularına göre uzmanlaşmış alt birimlere ayrılmıştır. Suç türlerinin değişken olması neticesi polis teşkilatında da bu değişen suç ile mücadele edebilmek için her geçen gün yeni uzmanlık birimleri oluşturulmaktadır.

& & & & &

Ve sevgili okuyucularım azıcık konu dışına çıkalım bu günlerde iyice yükselen tansiyonumuzu düşürmeye çalışalım.

Bunu Yılda Bir Kez Mutlaka Yapın

Özellikle Rus doktorların tavsiye ettiği kalp ve damar hastalıkları reçetesi mucizevi sonuçlar veriyor. Bitkilerle doğal tedavi yöntemine son derece önem veren Rus tıp dünyası, bu formülü yüzlerce yıldır kullanıyor ve son derece başarılı sonuçlar elde ediyor. Limon suyu ve sarımsakla yapılan karışım, damar sertlikleri, damar yağlanması, damar tıkanıklıkları ve tansiyon gibi sorunları kalıcı olarak ortadan kaldırıyor. Türkiye’deki bazı doktorlar da hastalarına bu formülü öneriyor.

yase-limon

Evinizde Kendiniz Yapabilirsiniz

-2 Litre hiç su katılmamış sıkılmış limon suyu

-40 diş soyulmuş ve ezilmiş sarımsak (Mümkünse Anadolu’da yetiştirilmiş ithal olmayan sarımsaklardan)

-Ağzı sıkı kapanan koyu renkli bir kavanoz (2 litrelik pet şişeler de kullanılabilir)

Hazırlanışı

2 Litrelik kavanoz ya da pet şişeyi dolduracak kadar limon satın alın. Limonların suyunu iyice sıkıp şişeye doldurun. Soyulmuş 40 diş orta boy sarımsağı yıkamadan ve ezerek limonun içine atıp şişenin kapağını sıkıca kapatın. 25 gün boyunca normal ılık bir yerde tutun ve her gün birkaç kez çalkalayın. Yaklaşık 25 gün sonra sarımsakların limon suyunun içinde eridiğini göreceksiniz.

25 gün sonra hazır hale gelen karışımdan her sabah kahvaltıdan yarım saat önce yarım çay bardağı için. Bunu her gün düzenli olarak ve mümkünse aynı saatte yapın. Bu karışımın içine asla başka bir madde (şeker, tuz, tatlandırıcı vs. katmayın)

Yüzde 100 Kanıtlanmış Faydaları

1-Tüm damar iltihaplarını (vasküler) tedavi ediyor, tıkanan damarları açıyor, damar sertliklerini ve hipertansiyonu önlüyor.

2-Kolesterol ve lipidi düşürüyor, zararlı yağların yakılmasını sağlıyor, kilo verdiriyor (bazal metabolizmayı hızlandırıp yağların yakılmasını sağladığı için iştahı açıyor.), vücuttaki şeker oranını dengeliyor, pankreasin yenilemesini sağlıyor.

3-Böbrek ve safra taşlarını eritiyor, idrar söktürüyor, vücuttaki şişkinliği yok ediyor ve dokularda ödem oluşmasını engelliyor.

4-Helycobeacter pylori adlı ülser mikrobunu öldürerek mide ve oniki parmak bağırsağı ülserinin kesin tedavisini yapıyor.

5-Tüm romatizmalı iltihabi önlüyor, her tür romatizmalar ağrıları dindiriyor, kireçlenmeyi önlüyor, eklem yüzeylerinin Yenilenmesini sağlıyor ve her türlü ağrıyı kesiyor.

6-Beyin hücreleri ve tüm sinir sistemlerini yeniliyor, sinirdeki aksiyon potansiyelini düzenleyip ileri-refleks hızını artırıyor, felç ve inme riskini azaltıyor.

7-Vücudun bağışıklık sistemini son derece mükemmel hale getiriyor ve her türlü alerjiyi, özellikle de damarsal kökenli ve strese bağlı cilt alerjilerini kökünden engelliyor. Kanser oluşumlarına karşı tüm vücudu koruyor. Kaynak: http://www.algamax.net/

& & & & &

Sağlık ve sevgiyle kalım sevgili okuyucularım. Her zaman hep bir arada ayrımsız gayrım sız. Yase

Günün Şiiri

Polis Marşı

Yurtta Sulh Cihanda Sulh, amacımız her işte

Türk Öğün, Çalış, Güven bekleyenin var işte

Hudutta Ordu Bekler, Dâhilde biz bekleriz,

Biz Kanunun, Rejimin Timsali POLİSLERİZ.

Halkın hizmetindedir bizim bütün varlığımız.

Doğrulukla incelik ayrılmaz şiarımız

Hudutta Ordu Bekler, Dâhilde biz bekleriz,

Biz Kanunun, Rejimin Timsali POLİSLERİZ.

Cennet Vatanında,

Asayişi sağlamaktır görevim,

Vatandaşım huzurluysa

Ben de huzurluyum.

Ben Polisim,

İnsanımızın güvencesiyim,

Hoşgörülü sevecenim.

Kim ki yasa tanımaz,

Halkımın huzurunu kaçırıyor,

Sorumsuzca saldırıyorsa…

Dikilirim karşısına, dur derim!

Demokratik, özgür ülkemde

Dirlik, düzenlik istedim.

Ben Polisim,

Gecem gündüzüm yok benim,

Yaz ve kış, görevim sorumluluğunu,

Omuzlarımda taşırım.

Vatandaşım huzurluysa,

Budur benim düğünüm, bayramım,

Ben gücümü halkımdan alırım,

Demokrasi ve özgürlük,

Karakterim olmuş benim.

Geleceğe güvenle bakmak,

Hakkıdır her bireyin.

Ben Polisim,

İnsanım huzuru için yara aldım,

Kimi elimi, kimi ayağımı verdim,

Sakatlandım.

Her zorluğa göğüs gerdim,

Dahası canımı verdim.

Ben Polisim,

Yüzeli dokuz  (159 ) yıldır,

Barış ve Özgürlük yolunda yürüyorum,

Gururluyum, dimdik başım.

İnsana, insanca davranmak,

Güvenliği sağlamaktır savaşım.

Ben Polisim,

Kırılırsam, kolay olmaz tamirim,

Asayiş berkemaldir amirim.

Bektaş YAVUZ

Günün Sözü

Türk Polisi Atasının İzinde Halkının hizmetindedir.

M. Kemal Atatürk

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here