‘Gençlerin Saygı Nöbeti’ İşbirliği Protokolü İmzalandı

0
80

saygi-nobeti1İskenderun Gençlik Merkezi, İskenderun Belediyesi ve Engelsiz İskenderun Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenecek olan “Gençlerin Saygı Nöbeti” adlı işbirliği protokolü imzalandı.

Göreve geldikleri ilk günden bugüne kadar her zaman şehit ve gazi ailelerinin yanında olduklarını, olmaya da devam edeceklerini kaydeden İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil; “Vatanımızda rahatça yaşıyorsak bunları şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Onların aileleri de bizlere emanettir. Genç kardeşlerimize de bu bilinci yerleştirmek ve şehit ve gazi ailelerinin yalnız olmadığını göstermek adına böyle bir proje düşünüldü. Amacımız gençlerimize vefayı, minnet duygularını, vatan sevgisini aşılayabilmek aynı zamanda vatan için şahadete yürüyen tüm şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkmaktır” dedi.

İskenderun Gençlik Merkezi Müdür Ahmet Keskin ise proje hakkında bilgiler vererek; “Belediye Başkanlığı makamında imzalanan bu protokolle, Gençlik Merkezi koordinatörlüğünde gençler her hafta bir şehit ailesini ziyaret edip sohbet edecekler. Ziyaret esnasında ailelerin varsa sorunları dinlenip çözüm noktasındaki ilgili kurum ve kuruluşlara bilgilendirilmeler yapılacak. Protokol gereğince Engelsiz İskenderun Derneğinden bir engelli her hafta gerçekleşecek ziyaretlere katılım sağlayacak” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından protokol imzalandı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here