Gençler Tatilde Ne Yapıyor? (2)

0
56

Değerli okurlarım, gençlerimiz tatillerinde mutlaka bir işle uğraşmayı yeğlesinler. Pısırıklığın, miskin-miskin dolaşmanın tatille, tatil yapmakla uzaktan yakından bir ilgisi yoktur. Şunun altını yeniden çizerek söylemek istiyorum: “Gençler, mutlaka bir işle uğraşın. Alacağınız paranın azlığı, çokluğu sizi fazla etkilemesin, ama mutlaka uzun tatili çalışarak değerlendirin. Kitap okuyabilirsiniz, akranlarınızla anılarınızı tazelersiniz…”

Bunların hepsi güzel şeylerde, gününüzü dolduracak nitelikte uğraşılar değildir. Sabahtan akşama kadar da dinlenerek hoşça vakit geçirmeniz de söylenemez. Mutlaka bir işle uğraşmalısınız. Babanız esnafsa, onun yanına takılın ve gideceğiniz yeri bildirin. Ailenizi huzursuz etmeyin, buna hakkınız da yoktur. Unutmayın ki, çevreniz, siz gençleri kötü yollara sevk edecek namert insanlarla dolu. Sizler o kişileri göremezsiniz ama onlar sizleri çok iyi etüt etmişlerdir ve yaklaşımları da babacanvari’dir.

Anarşi ve terörün giderek boyut kazandığı güzel ülkemizde, o kötü niyetli kişilerin, sizler gibi temiz ve saf gençlere ihtiyaçları vardır. Sizlere yardımcı olmak için yaklaşırlar ve kısa süre sonra elinize silah verirler. Beyninizi yıkarlar ve bir an için bile olsa onlara inanabilirsiniz. Daha sonra da, sizleri uyuşturucuya alıştırırlar, ilk aşamada sizi ailenizden uzaklaştırırlar, bir mekân belirleyip oralarda toplanmanızı sağlayarak, belli konularda yani olumsuz yönde bilgilendirmeye çalışırlar.

Unutmayın ki, onların ayağına düştükten sonra, çıkmak o kadar zordur ki, mümkün değildir de. Özellikle sizlere suç işleterek o ağda tutmaya çalışırlar. Kanun karşısında suçlu olduktan sonra, isteseniz de o şerefsizlerin mekânından ayrılamazsınız. Sizleri istedikleri biçimde kullanırlar artık. Sizin gibi gençlere uyuşturucu sattırırlar, türlü eylemlere karıştırırlar.

Şu söyleyeceklerimi aklınızdan çıkarmayın. Cebinize, hayatınızda göremediğiniz kadar bol para koyarlar. O paralar aslında sizin için kâğıt parçasıdır. Çünkü ailenize veremezsiniz, dikkat çeker. O paralarla ve vaatlerle sizleri nasıl kandırdılarsa, sizlerde başkalarını kandırmaya çalışırsınız.

“…Sevgili gençler, aman ha! Sizler, Dünya’nın en güzel ülkesi olan Türkiye’de yaşıyorsunuz ve de asil Türk gençlerisiniz. Sizlerin akıllı çocuklar olduğunuzdan şüphemiz yoktur. Zor durumda olabilirsiniz ama Atatürk’ün izinde o zorlukları aşacağınızdan da eminiz. Sizlere sonuna kadar inanıp güvendiğimizden, bu büyük parantezi bir daha açmamak üzere kapatıyorum, hepinizin gözlerinden öperim…”

O hayalperest namertlere de bir çift sözüm var: Bayrağı Bayrak Yapan, Üstündeki Kandır. / Toprak, Uğrunda Ölen Varsa Vatandır. Aziz vatan topraklarının her zerresinde, cennet-i mekân dedelerimizin daha kurumamış kanı bulunmaktadır, bu topraklar o kanla yoğrulmuştur. Bu Vatan Bizimdir, Türkiye Türklerindir! Anladınız mı?

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here