Gelişim Hastanesi’nden Annelere Özel Seminer

0
144

gelişim hastanesi5Kaysar; “Annelik Bir İşlev Değil, Tutkudur”

Özel İskenderun Gelişim Hastanesi, ‘Anneler Günü’ dolayısıyla İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nda ‘En Değerlimiz Annemiz’ adlı konferans düzenledi. Sosyal sorumluluk projesi kapsamında gerçekleştirilen konferansa; İskenderun İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Saydam, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’in eşi Feray Dingil, Türk Kadınlar Birliği İskenderun Şube Başkanı Canan Gencer, Arsuz Belediye Meclis Üyeleri Yıldız Bor ve Nihal Çelikel’in yanı sıra, çok sayıda vatandaş katıldı.

Katılımcıların anneler gününü kutlayarak konferansın açılış konuşmasını gerçekleştiren Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Recep Aydın; “En kutsal varlık olarak nitelendirdiğimiz annelerimizle, bu özel ve anlamlı günde bir ara da bulunmaktan kurumumuz olarak büyük onur duyuyoruz. Toplumun geleceği, annelerin yetiştirdiği nesillerle şekillenir. Dünyaya gözlerimizi açtığımız andan itibaren, karşılıksız sevgisini ve şefkatini hissettiğimiz, varlığıyla bizlere güç veren annelerimizin bizlere öğrettiğini, biz de gelecek toplumlara aktarmak için çalışmaktayız. Sevgiyi, hoşgörüyü, sadakati öğreten; doğumdan itibaren bizleri yetiştiren ve topluma kazandıran fedakâr annelerimizi; yılın sadece bir günü değil, hayatımızın her anında hatırlamalıyız” dedi.

Seminerin ilk sunumunu gerçekleştiren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Erçin Erdem Çelikel; katılımcılara gebeliğin tanısı, gebelikte ilaç kullanımı hakkında bilgiler vererek; “Gebeliğin ilk 3 ayında yapılan ultrason verileri mutlaka saklanmalıdır. Gebe kalmayı planlayan kadınlar ise gebelikten en az üç ay önce günlük 400 mikrogram folik asit almaya başlamalıdır ve gebeliğin ilk üç ayı boyunca devam etmelidir. Folik asit nöral tüp defektlerinin engellenmesinde önemlidir. Gebeliğin ilk üç ayında demir ilaçlarının kullanılmasına genellikle gerek yoktur. Ancak daha sonrasında mutlaka demir desteği verilmelidir” şeklinde konuştu.

gelişim hastanesi6

Çocuklarda, tarama yöntemleri ve saptanan hastalıklar hakkında katılımcıları bilgilendiren Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Hüseyin Avni Solgun ise; “Tarama; koruyucu sağlık hizmetlerinin en önemli parçasıdır. Çocuğun herhangi bir hastalığının olup olmadığının kontrolü değil, belli bir hastalığın o çocukta var olup, olmadığının kontrolü yapılmalıdır. Semptomların ortaya çıkması ile kalıcı sekeller oluşturan hastalıkları erken dönemde yakalama amaçlanır. Altı yaşına kadar her çocuğa ilki bir yaş içinde olmak üzere toplam en az dört kez gelişimsel bir test, o toplum için geçerli standart bir test yöntemi ile yapılmalıdır” dedi.

Konferansın ikinci kısmında, estetik uygulamaları hakkında katılımcılara bilgi veren Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Tugay Seküçoğlu; “Branşımızın en çok bilinen kısmı, estetik ameliyatlardır. Bunlar, kişilerin vücutlarında kusurlu olduğunu düşündükleri bölgelere yapılan cerrahi işlemlerdir. En çok bilinen estetik ameliyatları; burun, meme, karın ameliyatları, liposuction ve yüz germedir. Ancak bunların dışında da vücutlarının farklı bölgelerinde, farklı değişiklikler talep eden hastalarımız olmakta ve onlara özgü işlemlerle hastaların taleplerini karşılamaktayız. Estetik denildiğinde, sadece cerrahi işlemler gelmemeli akla. Son dönemde cerrahi dışı uygulamalarla da hastalarda estetik kazanımlar elde edebiliyoruz. Botox, dolgu ve PRP uygulamalarında ciddi yenilikler, lazer teknolojilerindeki gelişmeler bizlere ve hastalara yeni ufuklar açmaktadır” diye konuştu.

Anneliğe hazır olmanın, fizyolojik, psiko-sosyal, zihinsel olgunluğu gerektirdiğini sözlerinde ifade eden Psikolog Cavide Kaysar ise; “Kadının anneye dönüşmesi, bir evrim basamağından daha yüksek bir evrim basamağına çıkıştır. Okul öncesi çağda, annenin çocuğuna gösterdiği duyarlı ve sıcakkanlı yaklaşımın, çocukta olumlu duygular uyandırdığı ve akabinde çocuğun anneye itaatini arttırdığı bilinmelidir. Çocuklar, anne-babalarının kendi duygularını anladıklarını kabul ettikleri takdirde, sınırlama ve kısıtlamalara karşı daha olumlu davranırlar. Annelik, bir işlev değil tutkudur” dedi.

Seminerin ardından katılımcılara Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Başhekimi Op. Dr Recep Aydın tarafından katılım belgesi ve sürpriz hediye takdim edildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here