Gaziler Günü Törenlerle Kutlandı

0
217

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mareşal Rütbesi ve Gazilik Unvanı’nın verilmesinin 97. yıldönümü ve Gaziler Günü tüm yurt genelinde olduğu gibi kentimizde de törenlerle kutlandı.

İlk olarak sabah saatlerinde Atatürk Anıt Alanında çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Çelenk sunma töreninde; Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, Muharip Gaziler Derneği İskenderun Temsilciliği ile Şehit ve Gazi Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği çelenkleri Ata’mızın manevi huzuruna sunuldu. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile aziz şehitlerimizi anısına bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşımız eşliğinde şanlı bayrağımız göndere çekildi.

Tören, İstiklal Makzume Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından şiirler okunması, Gazi Neşet Turhan tarafından günün anlam ve önemine yönelik yaptığı konuşmayla son buldu. Türkiye Muharip Gaziler Derneği İskenderun Temsilcilik Başkanı Neşet Turhan, kahraman Türk milletinin asla bayraksız, vatansız ve hürriyetsiz yaşamamış olmanın ruhu ve özgüveninin yanı sıra bu hususta diğer milletlere de rehberlik etmiş olmanın kıvancıyla tarihte yer alan milletlerin başında geldiğini belirtti.

Çelenk sunma töreninin ardından kahvaltılı sohbet etkinliği tertip edildi. İskenderun Askeri Gazinosu’nda icra edilen kahvaltı organizasyonunda, protokol üyeleri ile şehit aileleri ve gaziler hoşsohbet ortamında bir araya geldi.

Kaymakam Soytürk ve protokol üyeleri, şehit aileleri ve gazilerimiz ile yakından ilgilenerek, masalarını tek tek ziyaret edip, bu müstesna gün vesilesiyle minnet ve şükran duygularını bir kez daha dile getirdiler.

Gaziler Günü anma törenlerine İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk ve eşi Nurdan Soytürk, 39’uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Alparslan Kılınç, Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, Sahil Güvenlik Grup Komutanı SG Yarbay Çağın Taşkın, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferit Gül, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Mithat Tolunay, Türkiye Muharip Gaziler Derneği İskenderun Temsilcisi Neşet Turhan, Şehit ve Gazi Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fevzi Mercanoğlu, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, şehit aileleri ve gaziler, askeri erkân, emniyet personeli, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı. (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here