Gazeteciler Günlerini Kutladı

0
90

Cıncık; “Gazeteciliği Gönlümüzce Yapamıyoruz”

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyeleri ve kentimizde görev yapan bazı basın mensupları 10 Ocak Basın Çalışanları Günü dolayısıyla, dün sabah Anıt Alanında bir araya gelerek Ata’nın manevi huzuruna çelenk sundu.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehitlerimiz anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunan basın mensupları daha sonra İstiklal Marşını söyledi.

Burada bir konuşma yapan İGC Başkanı Veysel Cıncık, gazetecilerin başının her zaman sıkıntılı olduğunu belirterek; “Maalesef bu mesleği icra eden herkes bu sıkıntıları yaşıyor. Gazeteciliği gönlümüzce yapamıyoruz. Son olarak resmi ilan alan gazeteler için çıkarılan yeni bir karar, onları yeni bir sıkıntıya soktu. Arkadaşlarımız resmi ilan paralarını alabilmek için Maliye’den ‘borcu yok’ belgesi almak zorundalar artık. Hangi gazetecinin vergi borcu yok ki? Arkadaşlarımız her fırsatta ödemeye gayret ediyorlar.

Bu durumda Anadolu’da çıkan yerel gazetelerin yüzde 80’i olumsuz yönde etkileniyor ve kapanma noktasına geliyor. Her geçen gün yeni bir uygulama çıkarılıyor. Olağanüstü Hal de basını etkiliyor. Örneğin, burada çelenk koyma töreni yapabilmek için Kaymakamlığa dilekçe vermek zorunda kaldık. Her şeye rağmen mesleğimizi seviyoruz ve yapmaya devam ediyoruz. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Bayramınız Kutlu olsun” şeklinde konuştu.

İGC Yönetimi ve basın mensupları daha sonra, 10 Ocak’ın aynı zamanda idareciler günü olması nedeniyle toplu halde İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk’ü makamında ziyaret edip, karşılıklı tebrikleşti. Kaymakam Soytürk, tüm basın mensuplarını kutlayarak; “Çok önemli ve sorumluluk isteyen bir görev yapıyorsunuz. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum” dedi.

Basın mensupları ardından İskenderun Gazeteciler Cemiyeti basın merkezine geçerek gelen konukları kabul etmeye başladılar.

Basın mensuplarının ilk konukları Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ile İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli ve çalışma arkadaşları oldu.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli ve çalışma arkadaşları İGC Basın Merkezi’ni ziyaret ettiler. Culha ve Dereli, burada bulunan gazetecileri kutladılar. Bu arada Başkan Culha’nın getirdiği gazeteciler günü nedeniyle üzerinde fotoğraf makinesi şeklinde bölümü de bulunan bir pasta birlikte kesildi.

Daha sonra İskenderun Emniyet Müdürlüğü personeli, MHP İlçe Başkanı Turan Bozkurt ve üyeleri, İskenderun Gençlik Merkezi, Bahçeşehir Koleji Müdürü Mustafa Uçan ile öğretmen ve öğrencileri, Dr. Riyat Kırmızıoğlu Basın Merkezi’ni ziyaret ettiler. Ziyaretler gün boyu devam etti. (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here