Futbolun Önemli Derbileri (2)

0
140

Değerli okurlarım, dünkü sayımızda derbi sözcüğünü iyice ufalamıştık hatırlayacaksınız. Bilinen ve bilinmeyen özelliklerini ise ayrıntılı anlatabilmek için bugüne bırakmıştık. Bir şehrin iki takımı arasında oynan müsabakalara, bir ligin güçlüleri arasındaki mücadeleye derbi denilmektedir. Bu anlattıklarınla tamam olsa, cana minnet bileceğiz.

İnişleri, çıkışları var, keskin virajlarının tadına doyulmuyor… Şimdi saadete gelelim. Bizim futbolumuz bize aittir, küçümsemiyoruz en berbat maçları bile gözümüzü kırpmadan izliyoruz. Futbol olduğu için tabi! Ancak, Avrupa’nın bazı ülkelerinde yayınlanan spor mecmuaları, bu derbi konusunda ilginç haberler yayınlamaktadırlar.

İstanbul’da bulunan köklü ve güzide iki kulübümüzün birbirleriyle oynadıkları müsabakalara “Dünyanın üçüncü derbisi” yakıştırmasını yapıyor bu spor mecmuaları. Aslına bakarsanız, bunda gocunacak bir şey yok. Onurlu bir yakıştırma olarak da kabul edilebilir. En azından bu şekilde parasız pulsuz ülkemizin yâd ellerde reklamı da yapılmış oluyor. Ama kazın ayağı öyle değil.

Burada o iki güzide ve köklü kulübümüzün isimlerini vererek yola devam etmek istiyorum. Yerel futbolumuzda derbi niteliği taşıyacak takımlar, müsabakalar olsaydı, onları anlatacaktım, başka takımlara gerek kalmayacaktı. Efendim, dünyanın üçüncü büyük derbisi damgası vurulan G.Saray-F.Bahçe arasında oynanacak derbiler yaklaşırken, her taraf buz kesiyor, sinirler kelimenin tam anlamıyla yay gibi gerilir.

Neden? Bir hafta sonra derbi müsabakası var da ondan… Futbol federasyonunun maç için iyi yönetsin diye bir hakem görevlendirmiştir. Genç olabilir, tecrübeden henüz nasibini almamış da olabilir. Fakat basına göre bunların önemi yoktur. Öncelikle ve ivedilikler, Derbiyi yönetecek hakem bloke edilir ve didik-didik edilir. Daha önceki müsabakalarda hataları varsa, hemen yayınlanır ve de gündeme getirilir.

Daha sonra da, kulüp yöneticilerinin veciz sözleri gündem oluşturur. Nasıl değerlendirirseniz değerlendirin. Bu yazılı ve sözlü beyanatlardan sonra, hakem kroki durumundadır ve maç gününe kadar evinden dışarı çıkmaz, dinlenme ihtiyacı ağır basar. Germe ve gerilme işinde bayağı başarılıyız… Saha içi ve saha dışı olayları, kapısız penceresiz belediye otobüslerinin konumunu da yarın ki sayımızda okuyacaksınız.

Mutu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here