Futbolun Kimyası Bozuldu (5)

0
37

Değerli okurlarım, biz bunları söylemiştik defalarca ve de yıllardan beri. Sahasında kazanamayan takım şampiyon olamaz. Aynı minval üzere, sahasında kazanamayan takım küme düşer. Şu ifadeyi ve de gerçeği hemen ilave etmiştik. Üsttekilerden hangisi daha fazla puan toplarsa ipi göğüsler. Alttakilerden hangi takım daha fazla puana sahipse kümede kalır. Bunlar futbolun değişmez kurallarıdır ama o şampiyon takımın adı şikeye karışmış ve kesinleşmişse, işte o zaman onu kimse kurtaramaz, aldığı puanlarda…

Futbol için yüz kızartıcı bu lekeyi TFF kamufle etmeye çalışırsa; o zaman da birileri çıkıp “Ey Türkiye Futbol Federasyonu” demeye, böyle haykırmaya da hakkı olur. Hal böyle olunca, ilgili federasyonun istifa etmesi gerekmez mi? O kurum ve kuruluşta bir suçlu aranmaz mı? Efendim, yerli lügatlerde “İSTİFA” sözcüğünün yeri ve de anlamı yoktur. İstifa diye bir yaklaşım hiçbir konu da söz konusu olamaz. Aşağılık bir şeymiş gibi algılanır. İstifa edilir mi hiç?

Hepinizin bildiği gibi, -Yasama Yetkisi (TBMM) -Yürütme Yetkisi (Hükümet) -Yargı Yetkisi (Bağımsız Mahkemeler). Bunları neden yazdığıma gelince; hani Avrupa’nın bize ağır basan önemli bir farkındalıktan söz etmiştim ya. Onu söylemek istiyorum. Batılı bir bakan yalan yanlış bir şeyle suçlansa, derhal istifa ediyor. Yargının rahat karar vermesini sağlamak için bildiğiniz gibi.

Üzülerek belirtmek isterim ki; yukarıda üç önemli kurum kararıyla takımlarımız ya da milli takımımız “Gol” atamaz. Onların kararıyla rakibini yenemez. Bu yetkili organlar Türk insanının güvencesidir. Onlar varken insanlar rahattır ve rahat yaşarlar. Futbolda terör boyut kazanmışsa, TFF en kolayını seçiyor ve tribünlere taraftar almıyor. Yani o takımı ve sporseverleri cezalandırıyor. Ta ki, ikinci bir terör olaylarına kadar… Kader deniliyor ya. O zamana kadar kim öle, kim kala.

Hani, eğitim kurumları olmasa Milli Eğitim ne güzel yürütülür. Böyle şeye âmin denilemez. Futbol takımları olmasa TFF ne rahat çalışır, diyebilir miyiz? Ülkemizde, binlerce ocaktan feryad-ı figan yükseliyor. Bu vahşeti yapanları biliyor ve de lanetliyoruz. Millet olarak korkmuyoruz ve dimdik ayaktayız, sonuna kadar doğru. Sadece ölmekle terör sonlanmaz ki.

Birileri çıkıp; “Ey Millet ben bu işi beceremiyorum, toptan istifa ediyoruz” diyebilirler. Bu da çok doğal karşılanır. Demek ki, istifa etmek, ölümden de beter. Ya da bana öyle geliyor. Kasımpaşalı bir arkadaşım var. O da aynen öyle söylüyor. “Yapacaksın edeceksin, fakat istifayı düşünmeyeceksin. İstifanın sonu kötü olur…” Kim bilir, belki de arkadaşım haklıdır. Eğer tekrar görecek olursam, yine soracağım. Fikri değişti mi diye merak ediyoruz.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here