Futbolun Altında Yatanlar (4)

0
37

Değerli okurlarım, bu makaleye başladığımda Ziraat Türkiye Kupası da sahibini bulmuştu. Bildiğiniz gibi Türkiye Şampiyonu da son finalde kupasını almıştı ama o gün yaşanan korkunç olaylar şike gibi bir kılıfa sokulur mu? Suçlular bulunup gereken cezalar verilir mi?

48 kişiden sadece bir kişi tutuklandığına göre, buda şike ve teşvik gibi olacağa benziyor. Bu bizim işimiz değil, anlı-şanlı federasyonumuz var, ağırlığını koyar, kendine yakışır bir biçimde suçluları cezalandırır. Şimdi, dün kaldığımız yerden devan etmek istiyorum.

Şike ve teşvike hemen çözüm bulunmasını anlatıyordum… Bir örnek vermek istiyorum: “Çiğ köfteye isotu az mı koyalım çok mu?” Az koysam ne olu, çok koysam ne olur? Onun gibi bir şey… BEŞ SENE AVRUPA’YA GİTMEZSEK NE OLUR? Yani, “UEFA ya kafa tutalım” anlamında hatta kelimenin tam anlamında bir söz.

Avrupa’ya beş yıl gidememenin dezavantajlarını sizlere sunmaya çalışacağım. Aynı zamanda ülkemizde gelişen olaylar karşısında UEFA’nın sessizliği beni ürkütmekte ve hatta korkutmaktadır!

‘İnsanlar, En İyi Dönemlerinde Büyük Hatalar Yaparlar…’

Şimdi, Atalarımızın söylediği vecizeye gelelim… Ne diyorlardı? “AVRUPAYA BEŞ YIL GİTMEZSEK NE OLUR?” Bunlara ilaveten, “UEFA bizim kim olduğumuzu bilsin…” Bu atalarımızda durup-durup unutulmayacak vecizeler icat ediyorlar. Böyle giderse, şimdiki atalarımızın sözlerinden ziyade kendilerini de baştan değerlendirilir. Nohut-kömür kimseyi kurtarmaz o saatten sonra.

Evet, önce milli takımımız ve sonra da Süper Lig takımları Avrupa’da top koşturamazlarsa, ülke içinde kendi aralarında oynarlar. Antrenman yaparak vakit geçirmiş olurlar. Oysa Türkiye Süper Lig Şampiyonluğu amaç olmaktan ziyade bir araç olmalı diye düşünmekteyim. Benim gibi düşünen milyonlarca sporsever var. Öncelikle sizler varsınız.

Ülke puanı ve takımların puanı sıfırlanır. Başbakanın söylediği gibi, baştan başlarız ve yine atalarımızın dediği gibi baştan başlamak daima iyidir. Bu işin baştan başlaması ne dereceye kadar iyidir, ben bilemiyorum ama atalarımıza sormamız gerekiyor! Yarın bu konuya devam edeceğiz…

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here