Futbolu Rahat Bırakın (3)

0
21

Değerli okurlarım, son yazımızda kabadayılardan bahsetmiştik, konuya yine oradan girelim. Uzun yıllar önce ve önemli bir futbol maçına birkaç gün kala şöyle bir konuşmaya tanık olmuştum. Semtin futbol takımının kaptanını, o semt kabadayısının huzuruna getirdiler. Başına ne geleceğini bilmiyor. Kabadayı takım kaptanına şunları söyledi; “-Bak yeğenim, bu maçı mutlaka almalısınız…”

Şimdi, diyeceksiniz ki, bundan güzel söz mü olur, ne var yani? O güzel denilen sözleri sizler beden duydunuz ama ben bu sizleri kabadayının ağzından işittim. Aslında şunları söylemeye çalıştı; “-Bu maçı kazanamazsanız, başınıza neler gelir siz düşünün…”

Yenilgilerle küme de düşülür, şampiyonluk da kaçabilir. Futbolun içinde her şey var. Öncelikle bunu kabullenmek şart! Şimdilerde kabadayılık belki yok ama tescil edilmiş gibi ‘Taraftar Grupları’ mevcut. Kulüp, onların istediği kadar bilet vermesin, bakalım neler oluyor. Bu anlattıklarım taraftar zafiyeti. Taraftar grubuyla karşı karşıya gelmek kolay bir hadise olmasa gerek. Stada ücretsiz girerler. Gereksiz yere olay çıkarırlar. Kulüpten satmak için bilet isterler. Doğrusu bu iş gerçekten zor! Hoş tutsan bir türlü, dışlasan başka türlü!

Taraftar gruplarının faydalarından çok zarar olduklarını anlatmaya çalıştım. Saha kapatma cezaları bu taraftar guruplarının kulübe gözdağı vermesinden başka bir şey değildir.

Kulüpler küme düşseler ya da çok büyük zarara uğrasalar bile, Kulüp Başkanlarına hiçbir şey olmuyor. Sadece hakları yenmiş gibi davranıyorlar, bu da ileriye dönük bir yatırım oluyor. Biraz da Batı’ya bir göz atalım. Avrupa’da birçok kulüplerin başkanlarını kamuoyu doğru dürüst tanımaz bile. Hani, aslı olmasa bile, ufacık bir şaibede istifa etmeleri yok mu, insan mest oluyor. Aslında istifaya gerek (!) yok, inkâr edeceksin, suçlayacaksın, ‘%50’yi bırakırım ha!’ diyeceksin… Demek ki, bizim kültürümüzde istifa etmek günah.

Dilerseniz, istifalardan, kulüp başkanı olmanın faziletlerinden devam edelim. Ülkemizdeki spor kulüplerinin başkanları ve yöneticilerin büyük bölümü ihaleci! Daha önceleri bu işlerle ilgilenmiyor olabilir ama başkan seçilir seçilmez ihaleci olup çıkıyor.

Bunun nedenleri belli. Yukarıyla ilişkileri iyi! Bir de, aynı renkteler ise bu iş buraya kadar. Şantaj, montaj, kürtaj umurlarında değil. Yeter ki yeşil renkli paralar bavullarla gelsin.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here