Futbol ve Spor (1)

0
31

Değerli okurlarım, bazı bayan okurlarımın telefonlarından sonra, “Futbol ve Karizması” başlığını, “Futbol ve Spor” olarak değiştirdim.

Telefondaki sesler benden şunları istiyorlardı; “-Kilo veremesem bile, mevcut kilomu muhafaza etmek istiyorum, -Süratle kilo vermek istiyorum, -Hem spor yapmak, hem de kilo vermek istiyorum, -Beraber yürüyecek arkadaşım yok, ne yapmalıyım, -Nerelerde spor yapmalıyım, -Spor yapmam için, zaman zemin nasıl olmalıdır, -Dayanıklılık (kondisyon) kazanmak istiyorum, -Engelliyim, nasıl spor yapabilirim.”

Efendim, yukarıda saydığım isteklere, daha doğrusu büyük bölümüne defalarca girdiğimi söylemeliyim. Ancak, bayan okurlarıma, bu taleplere, muhtelif vesilelerle daha önceleri girmiştim ya da internetten de bulabilirsiniz demek saygısızlık olacaktı.

Bu nedenle, tekrar sunuyorum ve bundan da büyük zevk duyduğumu da samimi olarak söylemeliyim. İşimiz gazetecilik ve sporun hangi dalı olursa olsun kalemimizden tatmin edici bir şeyler çıkar. Aslında, beni mutlu eden, okurlarımın telefonlarından ziyade, “Özellikle sizi arıyoruz” ifadeleri olmuştur.

Koşular n’olursa olsun, önce futboldan söz etmeliyiz. Bildiğiniz gibi, futbol sadece, topu tekmelemek değildir. Çünkü futbol, kendi başına bir sektördür ve tüm spor dallarını kapsamaktadır. Neler yok ki…

Düz koşu (adalelerin ısınması için), Depar (topa sahip olmak için), Zıplamak (meşin yuvarlağa hava hâkimiyeti), Türlü egzersizler (çalım atabilmek için), Kondisyon(rakibi etkisiz hale getirmek).

Gündeme oturmak, şan şöhret sahibi olmak, olumlu diyalogla, spor ahlakı kazanmak… Bu saydıklarımın hepsi de futbolda mevcut, eksiği yok. Yarın kaldığımız yerden devam edeceğiz.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here