Futbol Tam Bize Göre (4)

0
30

Değerli okurlarım, her eğitim kurumunun kendi çapında bir kültür haline gelmesi kaçınılmaz bir hadisedir. Bildiğiniz gibi, kulüp şartları olgunluk kazanmadan sürekli ve de ciddi biçimde spor yapmak mümkün olamaz. Spor akademisini bitirerek elindeki diplomayla boş gezen ve “ne iş olursa yaparım” diyen o kadar çok insanımız var ki!

Futbol tam bize diyorum ya futbolu seven gençlerimiz kahvehane köşelerinde değiller, içkili yerlere de itibar etmiyorlar. Özellikle bu nedenlerle, makalemin başlığı hoşuma gitti. Halk arasında kullanılan bazı ifadeler vardır “Tam sana göre” veya “Sana yakıştı” gibi. Şimdiki futbol var ya inanın tam bize göre…

Futbolun diğer adı da “Ayak Oyunu” fakat birine ayak oyunundan söz etsen nedense yanlış anlar. İyisi mi biz yine futbol olarak devam edelim.

Sözde futbolu yönetenler şunları istiyor. Çekirdek çitleyip etrafı kirletmeyeceksin. Küfür etmek kesinlikle yasak! Yüksek sesle de konuşmayacaksın. Kola içilebilir ama yemek getirmek yasak. Hakeme iltifat etmeyeceksiniz. Kolluk görevlilerine garip-garip bakmayacaksınız. Takımınız gol attığında sevinme süresi bir dakikadır. Merdivenlere sakın ola ki oturmayasınız.

Futbol ilginç bir spordur bildiğiniz gibi! Sert, tahrip gücü de yüksek. Bir de tribün olaylarına gebe. Bir kıvılcımla her taraf orman yangınına dönüşüyor.

Efendim, bir zamanlar futbol maçlarına deşarj olmak için gidilirdi. Burada amaç şudur; Gülmek, eğlenmek ve dostlarla hoşça vakit geçirmek. Böyle bir ortamda küfür söz konusu olabilir?

Önceki yönetim atamayla gelmişti, şimdilerde de pek farklı değil. Ticari zihniyetle görev yapıyorlar. Bunlar istiyorlar ki, öğretmenin ve öğrencilerin olmadığı bir maarif gibi, taraftarların ve sporseverlerin olmadığı bir futbol olsun. Bu hiç mümkün mü?

Öyle bir futbol düşünmesek bile, yine de futbol tam bize göre. Teknoloji her şeyi güzelleştirdi. Otururken, dinlenirken, yatarken, konuşurken, yemek yerken, uyurken, bir bakıyorsunuz takımınız galip gelmiş ya da müthiş bir gol atmış. Yattığınız yerde futbol sizi mutlu ediyor.

Saha kapatmak, büyük para cezaları var ya. Bu cezaları vermek kolay geliyor. Olayın failleri belli olmasına rağmen kendini bilmez üç beş kişi yüzünden binlerce taraftar cezalandırılmamalı.

Şimdi “VAR” denilen bir hadise var. Verilen penaltıları, golleri iptal ediyor ve milim şaşmıyor. Bu teknolojik gelişmeler tribün olaylarını en aza indirebilir, taraftar-hakem sürtüşmesini bitirebilir ama futbolumuzun aşama yapmasına katkıda bulunabilir mi? Ne kadar etkili olur onu bilemem!

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here