Futbol-Sen’de Rahim Zafer Başkan Seçildi!

0
112

Futbol Çalışanları Sendikası (Futbol-Sen)’nın gerçekleşen 1. Olağan Genel Kuruluna tek liste ile gidildi. Kongre sonunda başkan seçilen Rahim Zafer; “Futbol emekçilerinin, futbol çalışanlarının ve kramponlu işçilerin artık birlik olması gerekiyor” dedi.

Futbol-Sen’in sendika merkezinin bulunduğu binada yapılan genel kurula Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı ve aynı zamanda İDÇspor Kulübü Başkanı olan Cengiz Gül’de katıldı. Tek liste ile gidilen genel kurulda Rahmi Zafer’in listesi oylandı. Zafer, 26 delegeden 14’ünün oyuyla Futbol-Sen’in başkanı seçildi.

Futbol emekçilerinin, futbol çalışanlarının, kramponlu işçilerin artık birlik olması gerektiğine vurgu yapan Başkan Zafer; “Türk futbolunda çok geç kalınmış ama önemli olan bugün onun adımını atmaktır. Bu adımlar büyüdükçe yanımızdaki insanlar çoğaldıkça, sorunlara çözüm bulmamız daha da kolaylaşacaktır. Öncelikle 3. Lig’de dünyada eşi benzeri olmayan bir sıkıntı yaşıyoruz. Futbolcuların (yaş sınırlaması nedeniyle) oynama hakları ellerinden alınmış durumda, askerlik problemleri var. Bunların çözüme kavuşması için uğraşacağız. Hiçbir futbolcunun çalışma hakkı elinden alınmamalıdır. Evine ekmek parası götüremeyecek, sağlık masraflarını karşılayamayan, 1 sene boyunca kulüpleri tarafından emeğinin karşılığı verilmeyen oyuncular var. Bütün bunlara çözüm bulmak için buradayız.

Örgütlenme çalışmalarına alt ligdeki oyuncularının desteği yeterli değildir. Barcelona‘nın Arjantinli yıldızı Messi gibi Süper Lig oyuncularının da bu oluşuma katkı vermelerini bekliyoruz. Her şey kendi dünyaları etrafında dönmüyor, alt liglerdeki meslektaşlarını da düşünmeliler. Teknik Direktör arkadaşlarımızın da destek vermesi gerekiyor. Birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. Bunun ilk adımını bugün attık. Sendikamız Türk futboluna, Türk sporuna hayırlı olsun” dedi. 

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here