Futbol Büyürken Kirleniyor (1)

0
61

Değerli okurlarım, çocuklar ilkokuldayken, babalar onlar için her şeyi bilen birer ulemadır. Liseye kadar fazla bir değişiklik olmasa bile, zaman-zaman bilgi muhasebesi yapar çocuklar. “Onun bildiğini ben de biliyorum…” Evet, aynen böyle düşünürler çocuklarımız. Saygıda kusur etmeseler bile, derinlerden gelen bir dürtü, onları böyle düşünmeye sevk eder.

Üniversiteye başlayanlar ise, tamamen değişik bir dünyada yaşarlar. İlköğretim ve Lise sıralarında, sessiz sakin olanlar bile, üniversiteye başlayınca, ne hikmetse allameyi-cihan kesilirler. Birden bire konuda bilgi ve kültür sahibi olurlar. Yani, birçok şeyi, herkesten çok bildiklerini sanırlar. Bu bilgiçlik, muhtemelen değişik hava ve sudan kaynaklanıyor diyebilirim.

Öyle bile olsa, çocuklarımızın aşırı derecede bilgilenmesi, etrafa bilgiçlik taslamaları onların kirlendiğinden değil, büyümelerinden kaynaklanmaktadır. Üniversitede okuyan bir oğlum olduğundan, gelişen olayları hem yaşadım ve hem de sindirmeye çalıştım. Bundan dolayı da çocuklarımızın bu psikolojilerini anlayabiliyorum dersem, hiç de mübalağa etmemiş olurum. Bu söylediklerim, tüm ebeveynlerin belli dönemlerde yaşadıkları ve bizden sonrakilerin de yaşayacaklarını umduğum bir örnekti sadece…

Gençlerimiz, büyüdükçe güzelleşiyor ve bilgileri, kültürleri artıyor, buna paralel olarak birazcık havalanıyorlar. Bırakalım öyle olsunlar ve zaten yapacağımız fazla bir şey yoktur. Fazla ileriye gidildiğinde, ailelerine çok pahalıya mal olurlar. Futbol öyle mi? Bu karizmatik spor büyüdükçe kirleniyor, kıpırdadıkça el, yüz yakıyor. Yanına yaklaşılmıyor!

Efendim, hiçbir iş yapmadan insanlar daha çabuk yoruluyor, gizli oylama yapılan bir toplantıda bir iş yapmamamız rağmen, arkadaşlarımla durduğumuz yerde yorulduk. Eve doğru aheste-aheste yürürken kendi kendime şöyle mırıldandım; “Okurlarıma öyle bir makale sunayım ki, hem onlar dinlensin, hem de benim yorgunluğum çıksın” dedim.

Bu duygularla eve geldim, daktilomun başına geçer geçmez, inanın yorgunluğum ve de bitkinliğim anında yok oldu, bitti. Başlık hemen kafamdan oluşuvermişti. Yarınki sayımızda üniversitelilere sataşmadan, onlara sevgilerimi sunarak, futbol büyüdükçe neden kirlendiği hakkında görüşlerimi sunacağım.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here