Futbol Bir İbadettir (2)

0
81

Değerli okurlarım, şehrimiz kozmopolit bir yapıyor sahiptir. Süper Lig’de top koşturan takımımız bile olsa, o deplasman takımının burada yaşayan yandaşı, taraftarı olacaktır. Bildiğiniz gibi, ülkemizin muhtelif bölgelerinden, şehirlerinden (kökenleri orası) insanlar yaşamaktadır. Mutlu olduklarını da rahatlıkla söyleyebilirim. Ancak, bu insanların % 90’nına “İSKENDERUNLUYUM” dedirtemedim bugüne kadar. İskenderun’un ekmeğinin tuzu yok galiba.

Yerel halkla ilişkilerim oldukça iyidir. Makaleme konu olan insanların da karakterini çok iyi bilenlerdenim. Burada doğup büyümüşsün, ömrünün hemen hepsi şehrimizde geçmiş, İskenderun’da dört köşe olmuşsun. Hal böyle iken,“İSKENDERUNLUYUM” DEMEK BU KADAR ZOR MU? Uzun yıllar önce, başka bir gazetede “YA SEV, YA GİT” demiştim. Oradan işgüzarın birisi, sırtımdan prim toplamak için; “Birisi beni uyardı, bu sözler bize söylenir mi?”demişlerde o kişi de yazmak zorun kalmışmış.

Yazmasına bir şey diyen yok da, kullandığı bazı ifadelere üzülmüştüm. Onun yaptığı iş gazetecilik değil, akşam sabah elinde kalem defter, reklâm için kapı-kapı dolaşan sefilin birisi… Yerel Basın Neden Aşama Yapamıyor? Yerel Basın, Yerel Sporumuzla Neden İlgilenmiyor? Bu sorulara cevap verecek bir delikanlı göremiyorum. Hele sen hiç cevap veremezsin.

Efendim, yayınlanan makalelerimizin büyük bölümünde; futbol adına çok hassas konular gündem oluşturmuştur. Futbol ve Kurallar, Rakiplere ve İcra Edilen Spora Saygı, İnsanlara Saygı, Ahlak ve Centilmenlik… Bu konularla ilgili olarak spor kamuoyunu aydınlatmaya çalışırken, tamamen vicdanımızla baş başa kalıp, yarım asır önce ders aldığımız değerli hocalarımızın iz bırakan sözlerini de sizlere yansıtmaya çalıştık.

Vicdanım müsterih olmak ne demektir? “Bu konuyu anlatıyorum, çıkış yeri şurasıdır ve de müteşebbisleri ise şunlardır veya bunlardır üstüne alınıp da hazmedemeyenler varsa, mahkeme kapıları ardına kadar açıktır.”  Bunun anlamı budur. Futbolu kuralları gibi demir kertiğidir hiç değişmeyecektir.

Değerli okurlarım, bildiğiniz gibi, ahlak kuralları ve centilmenlik yüreğimizde hep kalıcı olmuştur. Bunu hiç istismar etmedik,  etmeyeceğiz de! Eleştirilere gönülden açığız ama şikâyetle bir türlü anlaşamadık. Şikâyet etmek yüreksizlerin, korkakların işidir. Beni görünce, ceketinin önünü iliklemene gerek yok. Öyle bir şey isteyende yoktur. Ama delikanlı olmanı yürekten istiyorum. O zaman birileri gibi dost olmamız, dost kalmamız mümkün olabilir.

Futbol bir ibadet diyorduk değil mi? Bakın nerelere geldim. Bununda gerekli olduğunu düşünüyorum. İsim vermeden ama o kendini iyi tanır.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here