Fırat’tan Kuyumcu Esnafına Müjde!

0
135

uğur fırat-piyasa17“Altına 4 Taksit Kararı Yürürlüğe Girdi”

İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat esnafına müjdeli haberi verdi. Başkan Fırat; “Alışverişlerinizle ilgili harcamalara taksit olanağı getirilirken taksit süresi 4 ayı geçemeyecek” dedi.

Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik’in Resmi Gazete’de yayımlandığını kaydeden Başkan Fırat; “Kararda; ‘Mal veya hizmet alımı sonrası belli bir ücret karşılığı borcun taksitlendirilmesi veya ödemenin ertelendiği dönemler de dâhil olmak üzere, kredi kartları ile gerçekleştirilecek mal ve hizmet alımları ile nakit çekimlerinde taksitlendirme süresi dokuz ayı geçemez. Kuyumla ilgili harcamalarda bu süre dört ayı geçemez. Kredi kartlarıyla gerçekleştirilecek telekomünikasyonla ilgili harcamalarda ve yemek, gıda, akaryakıt ile hediye kart, hediye çeki ve benzeri şekillerde herhangi somut bir mal veya hizmeti içermeyen ürünlerin alımlarında taksit uygulanamaz. Yedinci fıkranın ikinci ve üçüncü cümlesi kurumsal kredi kartları hakkında uygulanmaz’ denildi.

Buna göre, kredi kartları ile gerçekleştirilecek kuyumla ilgili harcamalarda en fazla 4 aya kadar taksitlendirme yapılabilecek. Bu hüküm, kurumsal kredi kartları hakkında uygulanmayacak” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here