Fırat; “Altın, Son Bir Ayın En Yüksek Seviyesine Çıktı”

0
46

uğur fırat-piyasa13İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat piyasa borsasını inceleyerek haftanın ilk değerlendirmesini yaptı.

Altının bir ayın zirvesine çıktığını kaydeden Başkan Fırat; “Altın, Fed’in faiz artırımında yavaş hareket edebileceği beklentisi ile son bir ayın en yüksek seviyesine çıktı. Altın, Fed’in faiz artırımında yavaş hareket edeceği spekülasyonu ve buna bağlı olarak doların zayıflaması ve altına yönelik talebin güçlenmesi ile birlikte, son bir ayın en yüksek seviyesine çıktı. 

Spot altın yüzde 0.4 yükselişle ons başına 1,228.33 dolara kadar çıkarak 11 Aralık’tan bu yana en yüksek seviyesini gördükten sonra, Singapur saati ile 12:24’te 1,225.57 dolara geldi. Metal 9 Ocak’ta, dünyanın en büyük altın destekli exchange traded fonu (ETF) SPDR Gold Trust’taki altın varlıklarının Temmuz ayından bu yana en hızlı yükselişini göstermesi ile birlikte, yüzde 1.2 değer kazandı ve Haziran ayından bu yana en hızlı haftalık çıkışını gerçekleştirdi.

Altın, ekonomideki iyileşme ile birlikte Fed’in bu yıl faizleri arttıracağı spekülasyonunun güçlenmesi sonucu, geçen yıl da düşerek, 2000’den bu yana ilk kez iki yıl üst üste kayıp yaşamış oldu. 9 Ocak’ta açıklanan veriler, ABD’de tarım dışı istihdamın Aralık ayında 252,000 arttığını gösterdi” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here