Fırat; “Altın Fiyatları Toparlanma Çabasında!”

0
87

ugur-firat-piyasa13İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat, FED’in faiz artırım kararı sonrası sert düşen altın fiyatlarının toparlanma çabasında olduğunu belirtti.

Haftanın ilk gününde piyasaların kısa bir değerlendirmesini yapan Fırat, altının ons fiyatının son on ayın en düşük seviyesini görmesinin ardından dengelendiğine değinerek; “ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz artırım kararı sonrası sert düşen altın fiyatları toparlanma çabasında. Altının ons fiyatı, dün 10 ayın en düşük seviyesini görmesi sonrasında bugün 1.134 doların üzerinde dengelendi.

ABD Merkez Bankasının (Fed) faizlerde artırıma gitmesi ve gelecek yıla ilişkin faiz artırım öngörüsünün 3’e yükselmesi sonrasında yatırımcıların dolara olan talebinin artması, emtia fiyatları üzerinde satış baskısı yarattı. Bu durum altının ons fiyatının dün 1.122,99 dolar ile Şubat 2016’dan bu yana en düşük seviyeye gerilemesini beraberinde getirdi.

Altının ons fiyatı bugün dolar endeksindeki yatay seyir ve gelen tepki alımlarıyla kayıplarının bir kısmını telafi etti. Dün saat 11.00 itibarıyla ons altın kapanışa göre yüzde 0,7 artışla 1.134,4 dolardan işlem gördü” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here