Fırat; “Altın En Yüksek Seviyesini Geçtiğimiz Hafta Gördü”

0
78

İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat, haftalık piyasa değerlendirmesinde Altının gram fiyatının geçen hafta 152,43 lira ile tarihinin en yüksek seviyesini gördüğünü bu haftaya ise düşüşle başladığını kaydetti.

Fırat açıklamasında; “Altının gram fiyatı, küresel piyasalarda “güvenli liman” talebinin artması ve TL’deki değer kaybının etkisiyle 152,43 lira ile tarihinin en yüksek seviyesini geçtiğimiz hafta gördü. Gram altın geçen hafta başında küresel piyasalarda değerlenen dolara paralel 150,33 liraya kadar çıkmasının ardından Perşembe günü 149,43 liradan tamamladı. Cuma günü ise ABD’nin Suriye’de rejime ait hava üssünü vurmasının ardından yükselişe başlayan altının gram fiyatı, 152,43 ile tarihi zirvesini gördü.

Bu hafta ise Altın fiyatları, yatırımcıların dikkatlerini ABD’nin Mart ayı istihdam verisine ve bunun FED’in para politikasını sıkılaştırma yoluna etkisine çevirmesi ile birlikte düştü. Spot altın yüzde 0.2 düşerek Singapur saati ile 09:10’da ons başına 1,252.57 dolara indi” değerlendirmesinde bulundu.

“Polislerimizin ‘Polis Haftası’ Kutlu Olsun!”

Öte yandan, Oda Başkanı Uğur Fırat, polis haftası nedeniyle bir kutlama mesajı da yayınladı. Fırat mesajında; “Türkiye Cumhuriyeti devletimizin, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü halkımızın can ve mal güvenliğini sağlamak, huzur ve asayişi temin etmek, suç işlemesini önlemek suçluları adalete teslim etmek gibi önemli görevleri başarıyla yerine getiren polislerimizin ‘Polis Haftası’ kutlu olsun!” ifadelerine yer verdi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here