Fırat; “Altın, Bayramla Beraber Son İki Haftanın Gidiş Hattını Değiştirdi”

0
90

ugur-firat-piyasa2İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat, haftalık piyasa değerlendirmesinde bulundu.

Altının, bayramla beraber son iki haftanın gidiş hattını değiştirdiğini kaydeden Başkan Fırat; “Altının onsu ise dün küresel piyasalarda artan dolar talebinin etkisiyle son iki ayın en düşük seviyesi olan 1.304,7 dolara kadar gerilemesinin ardından günü 1.308,9 dolardan tamamlamıştı. Ons altın şu dakikalarda düşüşünü sürdürerek 1.305 dolar seviyelerinde. Altın, yatırımcıların dünyanın en büyük merkez bankalarının muhtemel politika görünümlerine ilişkin tartışmalar ile birlikte, bu yılın ilk yarısındaki kazançlarının bir kısmını geri verdi.

Hedge fonları, Fed’in bu haftaki toplantısında faiz artırımı olasılığının yalnızca yüzde 20 seviyesinde kalması ve Aralık ayında faiz artırımı olasılığının yüzde 50 seviyesinin üzerinde olmasına karşın altından çıkıyor. Spekülatörler, altının yükseleceği beklentisi ile açtıkları pozisyon (uzun pozisyon) sayısında üç ayı aşkın sürenin en hızlı azalışını gerçekleştirdi” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here